Economistul Vlad Voiculescu, directorul de Cabinet al ministrului Finanţelor, poartă discuții cu reprezentanții Guvernului pentru preluarea funcției de ministru al Sănătății, rămasă liberă după demisia lui Patriciu Achimaș Cadariu.

Vlad Voiculescu ar putea fi propus la Ministerul Sănătății, au declarat surse politice citate de Mediafax. O decizie finală legată de propunerea pentru acest minister va fi anunțată în următoarele zile.

Vlad Voiculescu a lucrat în ultimul an în calitate de Director de Cabinet al ministrului de Finanţe, Anca Dragu. Înainte de a ocupa această funcție, el a locuit 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar.

El a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte sociale în domeniul sănătăţii, cel mai cunoscut fiind reţeaua de citostatice, prin care voluntarii implicaţi transportau gratuit în România medicamente esenţiale în tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti.

Vlad Voiculescu a mai deţinut poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG şi este iniţiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 este Vicepreşedinte şi Trezoriei al European Cancer Patient Coalition.

Funcția de ministru al Sănătății a rămas neocupată după demisia lui Patriciu Achimaș Cadariu, care a luat această decizie în urma scandalului dezinfectanților diluați. Interimatul a fost preluat de premierul Dacian Cioloș.

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă