Mergi direct la conținut »
Vladimir Găitan îi atacă dur pe actorii care protestează și cer demisia lui Tudorel Toader: „Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului demisia?”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Vladimir Găitan îi atacă dur pe actorii care protestează și cer demisia lui Tudorel Toader: „Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului demisia?”

Vladimir Găitan îi atacă dur pe actorii care protestează și cer demisia lui Tudorel Toader: „Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului demisia?”

Actorul Vladimir Găitan (72 de ani) își critică dur colegii de breaslă care protestează și critică politicienii, spunând despre ei că „au luat-o razna“. Printre cei luați în vizor se află Marius Manole, Victor Rebengiuc și Tudor Chirilă.

Vladimir Găitan face referire la protestele care au avut loc în faţa mai multor săli de teatru, inclusiv Teatrul Național din București, faţă de ordonanță care modifică Legile Justiţiei.

„Implicarea în politică a actorilor nu o văd fericită. Noi trebuie să ne implicăm pe scenă şi să ne vedem de misiunea noastră. Nu avem ce căuta pe scările teatrului cu bileţele în mână. Nu a fost deloc fericită această idee. (…) Cei care au protestat au fost nişte iluştri necunoscuţi, care nu ne reprezintă pe noi, pe breasla noastră. (…) Ce se întâmplă cu aceşti colegi ai mei de au luat-o razna în halul ăsta? Nu asta e menirea noastră. Avem posibilitatea să ne exprimăm pe scenă, cum am făcut-o pe vremuri de restrişte. (…) Dacă îi întrebi pentru ce protestează, nici nu ştiu ce scrie pe biletul ăla. Întrebi un actor despre legile Justiţiei, el habar n-are. Locul actorilor e pe scândură, nu pe un trotuar în faţa teatrului“, a declarat Găitan pentru qmagazine.ro.

„Nu-l înţeleg pe Marius Manole care stă pe trotuarul Teatrului Naţional şi adună semnături. Pentru ce să aduni semnături? Du-te băiete pe scenă şi joacă acolo! Se adună ele semnăturile, sunt alţii pentru treaba asta. Menirea ta este să stai pe scenă, nu în faţa teatrului şi să aduni semnături. Mi se pare atât de degradant. Mă gândesc la marii noştri actori care nu mai sunt printre noi, începând cu generaţia genială a lui Finteşteanu, Calboreanu, Amza. Ce ar spune oamenii ăştia? Cred că se întoarce Amza în mormânt. Fata lui adună semnături şi mi se pare atât de trist”, a declarat Găitan

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Actorul a amintit și de altercaţia avută de Tudor Chirilă cu un bărbat pe care l-a lovit după ce acesta din urmă l-a provocat jignindu-l în repetate rânduri.

„Uitaţi-vă la ce s-a ajuns! Să te baţi ca un huligan şi să-i spargi unuia nasul. La asta s-a ajuns şi e degradant pentru meseria noastră. V-aţi putea imagina vreodată că Finteşteanu sau Ştefan Iordache sau Amza să se bată pe stradă cu unul care nu ştiu ce i-a zis? Vi-i imaginaţi?“.

De asemenea, Găitan l-a criticat şi pe Victor Rebengiuc pentru că i-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„În nenorocirea lui, acest Guvern, care este atât de înjurat şi detestat, le-a triplat salariile actorilor. Îmi amintesc că am plecat din teatru cu o pensie din salariul tăiat de Boc şi Băsescu şi nimeni nu a protestat (…) Mă uit la Victor Rebengiuc, i-au dat o foaie cu «Tudorel Toader, demisia!»… Cine e Victor Rebengiuc să-i ceară ministrului demisia? Care e căderea lui? Dacă îl întrebi, habar nu are“, a precizat Găitan.


Citește și:

Chinezul „pericol pentru siguranța națională a României” Wang Yan a fost văzut din nou la Cupru Min, dar compania ascunde prezența lui!

Close
Închide
  Close