MENIU CAUTĂ

Vladimir Putin va candida independent la alegerile din 2018

Distribuie

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi, că va candida independent la alegerile din 2018, dar spune că speră să fie susținut de mai multe partide politice, scrie Reuters.

După ce săptămâna trecută a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al Rusiei, Vladimir Putin a spus acum că nu o va face din partea unui partid ci se va înscrie independent.

Liderul de la Kremlin a mai afirmat joi, în cadrul conferinței sale anuale de presă, că sistemul politic ar trebui să fie unul competitiv, dar că în Rusia opoziția nu are un candidat redutabil care să îi pună probleme la alegerile din martie.

Putin spune că deși cei care îl contestă sunt ”zgomotoși” nu au reușit să propună un candidat care să ofere un program viabil pentru dezvoltarea țării.

Putin a subliniat că guvernul trebuie să se concentreze pe creșterea prosperității financiare a populației ruse, menționând că, de când a preluat prima dată frâiele președinției — în 2000—, produsul intern brut al Rusiei a crescut cu 75%.

Vladimir Putin este la putere din 2000, fie ca președinte, fie ca premier. Dacă câștigă alegerile din martie, va fi președinte până în 2024.

Sondajele de opinie sugerează că va câștiga cu ușurință alegerile, principalul lider de opoziție, Alexei Navalny, având interdicție să candideze după ce a fost acuzat de delapidare.


Citește și: EXCLUSIV/ Scrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni și jumătate înaintea comiterii crimei


Citește mai multe despre Vladimir Putin, Alegeri și Rusia pe Libertatea.

Comentarii