MENIU CAUTĂ

Vladimir Putin: „Voi fi preşedinte până în 2024”

Distribuie

Presa internaţională a analizat pe larg alegerile prezidenţiale ce au loc astăzi în Rusia, iar concluzia a fost una singură: Putin, învingător. Mai mult decât atât, se pare că actualul premier are de gând să adune mulţi ani ca lider al Rusiei: “Vreau să fiu preşedinte până în 2024 şi voi fi”, ar fi declarat Putin în faţa colegilor săi din partidul Rusia Unită, ceea ce ar însemna că din cei 33 de ani postcomunişti, Putin se va lăuda cu 24 la putere (dintre care patru ca premier).

Va avea un prim mandat de 6 ani

Deşi oamenii ies cu zecile de mii în stradă pentru a cere guvernului rus să lupte împotriva corupţiei şi sărăciei, politicienilor nu pare să le pese. Ba mai mult, presa internaţională anunţă că frauda nu ar lipsi din scrutinul de azi, dacă Putin nu ar avea majoritatea în favoarea sa. El ar putea să obţină astfel un mandat de şase ani, şi apoi va putea candida la un al doilea, tot de şase ani.

Doar Mihail Prohorov e pe măsura lui Putin

Mihail Prohorov, un liberal miliardar, patronul echipei americane de baschet New Jersey Nets şi unul dintre cei mai râvniţi burlaci din lume, cu o avere de 18 miliarde de dolari, vrea să aducă un suflu nou Rusiei. Doar el, conform sondajelor, ar fi putut să se lupte în al doilea tur cu Putin, însă zarurile par să fie aruncate, din păcate pentru el, din primul tur.

Citește mai multe despre Vladimir Putin, Alegeri și Alegeri prezidențiale pe Libertatea.

Comentarii