De Simona David,

Potrivit Reuters, principalul motiv pentru care Vodafone va scoate tehnologia Huawei din rețelele sale de bază de telefonie mobilă este decizia Marii Britanii de a restricționa rolul companiei chineze în dezvoltarea 5G.

Pentru a implementa această decizie, vom avea nevoie de 5 ani iar costul operațiunii va fi de 200 milioane de euro. Luăm această măsură ca urmare a precizărilor Comisiei Europene şi a deciziei Guvernului britanic, să eliminăm Huawei din reţelele de bază de telefonie mobilă.


Nick Read, Chief Executive Vodafone

Comisia Europeană a lăsat la latitudinea țărilor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză.

Luna trecută și Orange anunțase că a ales companiile europene Nokia şi Ericsson în calitate de furnizori de echipamente pentru dezvoltarea unei reţele de telefonie mobilă 5G în Franţa.

Potrivit Reuters, de câteva săptămâni, și în Germania, cea mai mare piață europeană a operatorului de telefonie mobilă Vodafone, sunt discuții aprinse privind tehnologia Huawei.

Citeşte şi:

2.000 de evacuați din cauza inundațiilor din Noua Zeelandă

Ministerul Educației: Guvernul a rezolvat decontarea navetei pentru elevi

O companie aeriană și-a trimis 27.000 de angajați în concediu neplătit din cauza coronavirusului

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși