Mergi direct la conținut »
Vom avea 50 de cișmele publice în București. Unde vor fi amplasate acestea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Vom avea 50 de cișmele publice în București. Unde vor fi amplasate acestea

Vom avea 50 de cișmele publice în București. Unde vor fi amplasate acestea

Consilierii generali au aprobat un proiect prin care S.C. Apa Nova București S.A. va construi 50 de cișmele publice de apă potabilă.

De Delia Chilianu,

Proiectul prevede construirea cișmelelor publice de apă potabilă în spații intens circulate pietonal, în stații RATB, spitale și biserici. Durata de execuție este de 7 zile pentru o cișmea, potrivit proiectului, iar suma totală estimată de proiectantul SC Apa Nova București SA este de 1.073.934 lei cu TVA.

Măsura vine ca urmare a necesității dotării spațiilor intens circulate pietonale cu cișmele publice de apă potabilă, ținând cont de condițiile climatice deosebite ale perioadelor de vară din ultimii ani, respectiv temperaturi care în timpul verii depășesc în Municipiul București 35 de grade la umbră și peste 45 de grade la nivelul asfaltului, după cum se arată în expunerea de motive.

Pe timpul iernii, cișmelele se vor demonta de pe soclu și se vor depozita de către operatorul serviciului de alimentare cu apă și canalizare.

Vezi AICI  unde vor fi amplasate cele 50 de cișmele publice.

CITEȘTE ȘI:

#salvatipipera / Bulevardul “neștiut” din Pipera Sud. Drumul paralel cu calea ferată București-Constanța, în stadiu de proiect de 13 ani

 

 
 
Close
Închide