Mergi direct la conținut »
Ce spun ultimele sondaje: 60% dintre votanți aleg ”calitățile candidatului” și doar 30% „partidul care îl susține”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce spun ultimele sondaje: 60% dintre votanți aleg ”calitățile candidatului” și doar 30% „partidul care îl susține”

Datele ultimelor sondaje de opinie dinainte de vot arată că românii se orientează pe persoană și mai puțin pe forța politică din care provine candidatul pentru cea mai înaltă funcție în stat.

De Elena Petre,

La ora 21, Adriana Nedelea va prezenta pe libertatea.ro, la ora 21, primele date ale exit-poll realizat de IRES, institutul de cercetare din Cluj.

Până atunci, ultimele concluzii dintr-un studiu sociologic realizat de o companie care a studiat votanții arată că românii aleg omul și nu partidul. Ei au fost întrebați cum au procedat în primul tur.

”Ce a contat cel mai mult atunci când ați ales cu cine să votați: calitățile candidatului sau partidul care îl susține?”

  • ”Calitățile candidatului” 60%
  • ”Partidul care îl susține” 30%
  • ”Altceva” 7%

Conform aceleiași cercetări, mai mult de jumătate dintre români, 53%, au discutat de mai multe ori între tururi despre votul de astăzi, în familie sau cu prietenii.

Și un alt lucru care reiese din studii: indiferent cu cine au declarat că vor vota, marea majoritate, chiar și opozanții, consideră că marele favorit este președintele în exercițiu. Inclusiv o parte a celor care aleg stânga, admit că prima șansă o are candidatul dreptei.


Urmăriți pe Libertatea:

  • primele date ale exit poll prezidențiale realizat de IRES, institutul de cercetare din Cluj. Adriana Nedelea va prezenta rezultatele sondajului la ora 21:00
  • vot diaspora – live update cu prezența la vot a românilor din diaspora
  • prezenta la vot prezidențiale, turul 2 – date actualizate cu privire la prezenta la urne în România


Close
Închide
  Close