MENIU CAUTĂ
26 Mai. 2012 11:21

Vrei să ştii cât ne-ar costa organizarea Eurovisionului 2013 dacă am câştiga concursul?

Distribuie

Pastora Soler, participanta Spaniei la Eurovision, a declarat că televiziunea publică din Spania a rugat-o să nu câştige concursul pentru că nu sunt fonduri ca această ţară să găzduiască competiţia de la anul.

Bugetul s-ar ridica la 20 – 30 de milioane de euro. Cea mai scumpă parte este cea tehnică. De regulă, înseamnă în jur de 40% din bugetul unui eveniment. Alţi bani s-ar duce pentru cazare, transport şi alte astfel de cheltuieli. Din punctul meu de vedere, singurul loc în care ar putea avea loc un asemenea eveniment este Pavilionul Romexpo, care are o capacitate de 10.000 de locuri. România nu este foarte pregătită în ceea ce priveşte sălile”, a spus Sorin Săraru, managerul general al firmei Project Events.

Cu toate acestea, concursul poate aduce şi venituri fabuloase. Eurovisionul organizat acum un an de nemţi, i-a costat pe aceştia 25 de milioane de euro, iar încasările totale s-au ridicat la 140 de milioane. Evenimentul din Baku de anul acesta a costat statul Azerbaijan în jur de 78 de milioane de euro.
Sursă: evz.ro

Comentarii