MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 08:44 , de Dumitru Angelescu (FOTO)

FOTO/ Vremea în București. Toate școlile sunt închise. Legăturile cu Constanța și Giurgiu, blocate

Distribuie

Vremea în București, 27 februarie 2018. Capitala este sub avertizare cod portocaliu de ninsori, viscol și ger. Toate școlile sunt închise, iar legăturile cu Constanța și Giurgiu sunt blocate, după ce Autostrada Soarelui a fost închisă

Vremea în București, 27 februarie 2018. Valul de fig va persista și va fi ger îndeosebi dimineața și noaptea; temperatura maximă va fi -7…-6 grade, iar cea minima de -13…-12 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -15 grade. Va mai ninge temporar în cursul zilei și din nou, posibil spre sfârșitul nopții. Stratul de zăpadă va mai crește cu 3…5 cm. Vântul va diminua din intensitate, astfel rafalele vor mai atinge la începutul intervalului 45…50 km/h.

Miercuri, în Capitală, valul de frig va persista și va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la -15…-14 grade, mai scăzută până în jur de -18 grade la periferie; maxima termică nu va depăși -8 grade. În cursul zilei nebulozitatea va fi persistentă, temporar va ninge și este posibil să se depună un strat nou de zăpadă în general de 5…8 cm, apoi apoi cerul va deveni parțial noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 40…45 km/h.

Școlile sunt închise în Capitală și marți, iar primarul Gabriela Firea a anunțat, luni seară, că ia în calcul extinderea perioadei în care orele vor fi suspendate, din cauza vremii.

Noaptea trecută, în Capitală au acționat aproape 350 de utilaje de deszăpezire și peste 1000 de operatori manuali acționează noaptea această.

România este în a doua zi de cod portocaliu de ninsori abundente, viscol și ger. Mai multe drumuri naționale sunt închise, precum și autostrăzile A2 și A4, în timp ce în mai multe județe, cursurile au fost suspendate și astăzi, din cauza vremii.

Autostrăzile A2 și A4 sunt închise complet, încă de luni, din cauza ninsorii și a viscolului. De asemenea, circulația pe mai multe drumuri naționale din Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Tulcea, Ilfov, Ialomița și Vrancea a fost întreruptă din cauza vremii. De asemenea, zeci de trenuri au fost anulate, marți, tot din cauza vremii.

De asemenea, din cauza vremii, toate școlile din județele Băila, Constanța, Ilfov, Olt, Teleorman, Dolj și București

Până la ora 14:00, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Până pe 1 martie este în vigoare și un cod portocaliu de ger, valabil și pentru Capitală.


EXCLUSIV/10 centimetri de zăpadă au 'blocat' România… ilegal! Normativul spune că drumurile pot fi închise dacă stratul de zăpada are peste 30 cm

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 16 decembrie 2018
Loading...
Comentarii