Mergi direct la conținut »
Vremea în weekend. Prognoza pentru sâmbătă și duminică, în București și în țară
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Vremea în weekend. Prognoza pentru sâmbătă și duminică, în București și în țară

Vremea în weekend. Prognoza pentru sâmbătă și duminică, în București și în țară

Vremea în weekend va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate în timpul zilei decât normalele acestei perioade. Vor fi până la 14 grade sâmbătă și duminică în țară, în timp ce în București se așteaptă maxime de până la 10 grade.

De Mihai Niculescu,

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade, iar cele minime între -11 și 1 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat, în zonele joase, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură, arată datele Administrației naționale de Meteorologie.

Vântul va sufla moderat în Dobrogea, Bărăgan și la munte, cu unele intensificări pe creste, dar va fi în general slab în celelalte regiuni.

Vremea sâmbătă 25 ianuarie

Valorile termice, în special în timpul zilei, vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nord-vestice, însă doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe și polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, iar cele minime între -8 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral. Izolat, în zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea sâmbătă, 25 ianuarie București. Valorile termice, în special cele diurne, vor fi cu mult mai ridicate față de mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -4…-1 grade.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Vremea duminică 26 ianuarie

La fel, temperaturile vor fi mari ridicate decât normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea când se vor semnala precipitații local în jumătatea de vest a teritoriului și izolat în rest. Acestea vor fi mixte la munte și predominant sub formă de ploaie în restul zonelor. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor ajunge la 5 – 14 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vremea duminică 26 ianuarie București. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

Close
Închide
  Close