UPDATE 13.22 Conform CFR Călători, o serie de trenuri sunt anulate pentru zilele de joi și vineri:

 • R 5703   Suceava – Ilva Mică
 • R 5711   Câmpulung Moldovenesc – Ilva Mică
 • R 5712   Ilva Mică – Vatra Dornei
 • R 4206   Bistrița Nord – Vatra Dornei
 • R 9109   București Nord – Târgoviște

Vineri, 7 februarie 2020

 • R 5702   Ilva Mică – Suceava
 • R 5710   Vatra Dornei – Câmpulung

Datele sunt valabile pentru ora 12.50.

UPDATE, 12.22: Un brad a căzut miercuri seară, în jurul orelor 22.30, pe un TIR care circula pe DN 1A, limita județelor Prahova și Brașov.  TIR-ul nu avea încărcatură periculoasă, nu au fost victime, iar la faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de interventie, potrivit maior Ciprian Sfreja de la ISU Braşov.

Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol

Trafic îngreunat din cauza zăpezii a fost semnalat de şoferi şi pe DN 1, pe sensul Braşov – Bucureşti, în special în zona serpentinelor din Predeal, unde multe Tir-uri erau blocate. Un alt blocaj a fost raportat şi în zona Azuga, tot din cauza unui Tir derapat.

UPDATE, 12.00: Brăila este unul dintre cele mai afectate județe de vântul puternic. Aproape 39.000 de familii din 70 de localități sunt nealimentate cu energie electrică la această oră. Mai multe Tir-uri au derapat și au blocat șoselele. Între Mircea Vodă și Ianca pe DN 2 B, drumul a fost blocat de două Tir-uri și a înzăpezit 15 autoturisme cu 26 persoane, 2 microbuze cu 22 persoane, o camionetă cu 3 persoane, un autocar cu 40 persoane. Pentru deblocarea acestora, toată noaptea au intervenit drumarii si pompierii. Misiunea salvatorilor a fost grea în condițiile în care vântul a bătut cu peste 100 de km la oră.

La Buzău, toate drumurile naționale au fost închise azi noapte începând cu ora 22.00. De asemenea, drumul județean 203 Ziduri Bălăceanu este închis, vizibilitatea fiind zero. Polițiștii au anunțat că ridică restricțiile de pe DN 1B Bz-Ploiești si de DN 10 Bz-Întorsura Buzăului-Brașov. Din cauza vântului puternic, 39 de acoperișuri au fost distruse la Buzău, iar mai multe mașini au derapat și au ajuns în șanț. Autoritățile dau asigurări că la acest moment nu sunt oameni izolați în județ.

UPDATE 11.57 Potrivit CFR Călători, au fost anulate următoarele trenuri:

 • R 7362   Galați – Buzău
 • R 7360   Galați – Buzău
 • R 7371   Făurei – Galaţi
 • R 7401   Buzău – Făurei
 • R 8387   Constanța – Mangalia
 • R 8390   Mangalia – Constanța
 • R 8389   Constanța – Mangalia
 • R 8392   Mangalia – Constanța
 • R 8655   Constanța – Tulcea Oraș
 • R 8032   Constanța – Fetești
 • R 8594   Calarasi Sud – Ciulnița
 • R 8204   Constanța – Buzău
 • R 5106   Galați – Adjud
 • R 5105   Marasesti – Galați
 • R 8121   București Nord – Slobozia Veche
 • R 8124   Slobozia Veche – București Nord
 • R 8003   București Obor – Constanța
 • IR 1772  Galați – București Nord
 • IR 1773  București Nord – Galați
 • R 7375   Făurei – Galați
 • R 7363   Buzău – Galați

Datele sunt valabile pentru ora 10:30, potrivit companiei feroviare.

UPDATE 11.10 22 de drumuri naţionale sunt închise în continuare, majoritatea din sud-estul ţării, pe patru drumuri naţionale circulaţia este îngreunată, iar 35 de trenuri sunt staţionate, potrivit unui nou bilanț al Ministerului Transportrilor.

„La ora 8,00 s-a ridicat Codul roşu. Noi am avut ieri seara un comandament, toată noaptea am stat în contact cu toate echipele noastre din ţară. (…) Am o situaţie de comandament care se prezintă în felul următor: avem 22 de drumuri naţionale închise, în continuare mai sunt patru drumuri cu circulaţia îngreunată. De asemenea, avem 35 de trenuri care sunt în acest moment staţionate, pentru că nu pot să se deplaseze pe anumite linii, fiindcă au căzut foarte mulţi copaci. Se intervine şi după ce se curăţă linia se vor deplasa. Avem o singură linie închisă în zona Vatra Dornei, zona Ilva Mică. Acolo am intervenit sunt copaci căzuţi, linia este închisă”, a declarat joi Lucian Bode, ministrul demis al Transporturilor, citat de Agerpres.

El a anunţat că a luat decizia azi noapte ca, acolo unde situaţia a impus sau era pericol să rămână trenuri blocate pe linii, acestea să rămână în gări.

„Au fost transbordaţi, acolo unde s-a impus acest lucru, pe mijloacele de transport”, a adăugat Bode.

Ministrul a adăugat că la metrou se circulă în acest moment „foarte bine”.

„Am suplimentat trenurile la metrou, anticipând în această dimineaţă că foarte mulţi bucureşteni au dorit să circule cu metroul, ţinând cont de faptul că la suprafaţă, din păcate, intervenţiile în ceea ce priveşte deszăpezirea nu au fost aşa cum au trebuit să fie. Sunt 65 de trenuri care circulă, am discutat cu doamna director general, cu cei de la dispecerat, nu sunt probleme, nu sunt întârzieri, toate trenurile disponibile circulă în acest moment la metrou”, a detaliat Lucian Bode.

În prezent, a adăugat el, nu sunt curse anulate pe Aeroportul Henri Coandă.

„Nu avem curse anulate pe Aeroportul Otopeni. Avem curse întârziate. (…) Peste 60 de angajaţi au fost la datorie pe Aeroportul Otopeni pentru a curăţa pistele, pentru a curăţa calea de rulare. Avem întârziere foarte mare pe zborul de Iaşi, zborul Tarom, pentru că piloţii nu au reuşit să ajungă la aeroport, la aeronavă, rămânând înzăpeziţi în localităţile din jurul Bucureştiului. Aşadar, noi estimăm că până în jurul orei 12,00, odată cu ridicarea Codului portocaliu, majoritatea drumurilor naţionale să fie redeschise, peste cele 22 care sunt astăzi la aceasta oră închise, iar pe cele patru cu circulaţia îngreunată să se circule în regim normal. Drumurile naţionale închise sunt în partea de sud-est a României şi foarte puţin aici în zona centrală” a menţionat Bode.


UPDATE 9.30 La această oră este în vigoare un cod portocaliu de ninsori, vânt şi lapoviţă pentru 18 judeţe.

Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol
Harta zonelor afectate

Sunt afectate estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea. Vântul va continua să sufle cu rafale de 70-80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80-90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Citește AICI mai multe detalii.


UPDATE 08.05: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora 07:30, situația traficului se prezintă astfel:

La nivelul județelor Buzău, Brăila, Ialomița și Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile naționale si  judetene sa fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

– Autostrada A2 de la km 10+600m (București) – km143(Fetești),  Cernavodă(km 160) – Constanța( km 212), respectiv tronsonul 160 – 212 (Cernavodă – intersecție cu Autostrada A4 Ovidiu- Agigea), trafic închis din cauza viscolului.

 • Drumuri naționale cu trafic blocat:

–  în județul Harghita, DN12C Gheorghieni – Lacu Roșu, între kilometrii  km 5 – 32 și  pe DN 13B, între localitățile Bucin și Praid, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabilă,  traficul rutier a fost  închis, până la remedierea situației;

– judetul Constanța, se închide DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis viscol.

– în județul Covasna, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe   DN 10  Buzău – Covasna. Traficul a fost oprit și pe  DN13E Zagoni –Barcani, din cauza viscolului.

– în județul Prahova, din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, traficul este blocat pe DN1A  Ploiești  – Cheia (situația se va menține până în mâine dimineață). Închis DN 71 Sinaia  –Moroieni, viscol.

– jud Galați, DN24 D Galați-Bârlad, trafic închis din cauza viscolului.

– în județul  Călărași,  din cauza viscolului traficul a fost oprit pe DN 3  Călărași – Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița – Călărași, pe DN 21 Călărași – Slobozia și DN 3B Călărași- Borcea.

 • Restricții rutiere instituite:

–  în județul Botoșani, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DE 58 Botoșani –Suceava și DE 58 Botoșani – Iași;

–  în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hîrșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;

–  în județul Iași, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN28 Roman – Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Pașcani și DN 28B Târgu Frumos – Hârlău;

–  în județul Vaslui traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe la intrarea în țară(Vama Albița) precum și pe toată raza județului;

–  în județul Galați traficul rutier este restricționat peste 3,5 tone pe DN25 Galați –Tecuci;

– în județul Prahova, traficul rutier este restricționat pentru toate categoriile de autpvehicule, pe DN1A  Ploiești  – Cheia.

 • Traficul feroviar:

– pe Magistrala 300 Predeal – Brașov, la ieșirea din stația CF Timișu de Sus (în județul Brașov), un pantograf s-a defectat. Din acest motiv, traficul feroviar este întrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de călători va fi afectată.

– pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900(localitatea Nădejdea), din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;

– pe Secția de Calea 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;

– Secția de cale ferată 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor  copaci care au căzut pe șina de cale ferată.

 • Traficul aerian: nu s-au înregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.
 • Traficul maritim și fluvial: în județul Constanța, din cauza vântului puternic, toate porturile și-au suspendat activitatea

UPDATE 08.00: O nouĂ avertizare de Cod Portocaliu pentru Caraș-Severin venită de la ANM: În intervalul 08:00 – 12:00 se anunță vânt cu rafale de 100-130 km/h.

UPDATE 07.55: Viscolul a făcut dezastru în această noapte în București și Ilfov. Pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri, cele mai multe în Capitală.

UPDATE 07.30: Din cauza condițiilor meteo , 7 trenuri Regio au fost anulate dupa cum urmeaza: Constanța – Mangalia (3), Medgidia – Tulcea(2), Constanța – Buzău si Constanța – Bucuresti.

UPDATE 06.30: Conform centrului INFO TRAFIC, Autostrada A2 de la km 10+600m (București) – km143(Fetești) respectiv  Cernavodă(km 160) – Constanța( km 212), trafic închis din cauza viscolului.

UPDATE ora 00.15: Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui A2 a fost închisă, miercuri aproape de miezul nopții din cauza viscolului, de la kilometrul 10, până la 143, în dreptul localității Fetești, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Cum arăta miercuri noapte autostrada spre Constanța:

UPDATE ORA 22.30. Pompierii din București și Ilfov au avut 59 de intervenții în urma vântului puternic.

Bucureşti: 55 de intervenții

-20 copaci căzuți pe autoturisme şi carosabil
-20 elemente construcție
-6 panouri publicitare
-3 stâlpi căzuți pe carosabil
-1 semafor căzut
-5 alte elemente desprinse

Ilfov: 4 intervenții

-3 copaci căzuți pe carosabil
-1 transformator electric avariat


UPDATE ora 21.10 În Câmpulung, acoperișurile mai multor clădiri au fost smulse și numeroase mașini au fost avariate, arată ziarul Argeșul.

UPDATE ora 21.00 Viscolul a lăsat peste 12.600 de gospodării în beznă în Prahova. Zeci de brazi au fost doborâți de vânt la Sinaia, Comarnic și Cheia. Sunt fără energie electrică localitățile Maneciu, Câmpina, Telega, Brebu, Sotriile, Comarnic, Tintea, Valea Doftanei, Secaria, Plopeni.

UPDATE ora 20.45: Se închid și toate drumurile din Buzău. „Drumurile naţionale care tranzitează judeţul Buzău, precum şi drumurile judeţene se închid începând cu ora 22,00, cu excepţia autospecialelor ISU, IPJ, IJJ, MApN, SAJ, Electrica” a comunicat Prefectura Buzău, potrivit Agerpres.

UPDATE ora 20.30: Circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea se închide miercuri, de la ora 22:00, din cauza avertizărilor Cod roşu de viscol emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Drumurile naţionale unde circulaţia va fi închisă, începând cu ora 22:00, sunt: DN 21, DN 2B, DN 23, DN 22 şi DN 22B din judeţul Brăila şi DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, DN 22H din judeţul Tulcea, a comunicat CNAIR.

UPDATE, ora 19.15: TRENURI ANULATE.În intervalul orar 22.00 (05.02.2020) – 08.00 (06.02.2020) vor fi anulate următoarele trenuri regio, anunță CFR Călători:
Pe 5 februarie 2020:
– 8655 Constanţa – Tulcea Oraş
– 8397 Constanţa – Mangalia
Pe 6 februarie 2020:
– 8652 Tulcea Oraş – Medgidia
– 8380 Mangalia – Constanţa
– 8381 Constanţa – Mangalia
– 8384 Mangalia – Constanţa
– 8385 Constanţa – Mangalia
– 8388 Mangalia – Constanţa
– 8343 Călăraşi Sud – Ciulniţa – Constanţa va fi limitat pe ruta Călăraşi Sud – Ciulniţa
– 8012 Feteşti – Bucureşti Obor
– 8031 Feteşti – Constanţa
– 8001 Bucureşti Nord – Constanţa
– 8002 Constanţa – Bucureşti Nord
– 8581 Slobozia Veche – Ciulniţa
– 8580 Ciulniţa – Slobozia Veche
– 8653 Medgidia – Tulcea Oraş
– 8654 Tulcea Oraş – Constanţa

În funcție de evoluția condiţiilor meteo, pot să apară modificări în programul de circulație a altor trenuri de pasageri.

UPDATE, ora 19.05: TULCEA. În urma întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a hotărât suspendarea cursurilor în data de 6 februarie în județul Tulcea. Excepție fac unitățile de învățământ din municipiu.

UPDATE, 18.20: Având în vedere condițiile meteo, la nivelul județelor Buzău și Brăila s-a luat decizia suspendării cursurilor în unitățile de învățământ, joi, 6 februarie.

UPDATE, 18.00: Autoritățile din Brăila au anunțat că, începând cu ora 22.00, se închide circulația pe drumurile naționale și județene ca măsură preventivă, cu excepția autospecialelor de intervenție ale ISU, IPJ, IJJ, MApN, SAJ, Electrica, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Totodată, drumul national DN 12C, care face legătura între Moldova și Transilvania prin Cheile Bicazului, este închis circulației, miercuri seara, din cauza unor copaci căzuți pe carosabil. Traficul este blocat pe teritoriul județului Harghita, de la Gheorghieni până la limita cu județul Neamț.

„DN 12C, între km 5 și 32, localitatea Gheorghieni și limită cu județul Neamț, s-a închis circulația de către autoritățile din județul Harghita din cauza copacilor căzuți pe carosabil”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Tot din cauza intemperiilor, un autoturism a derapat în județul Neamț, un echipaj de pompieri intervenind pentru scoaterea acestuia din șanț.

Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol

UPDATE, 17. 50. Brăila. Prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, anunță că are în vedere închiderea drumurilor și școlilor. De asemenea, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Brăila a pregătit 28 de echipe de intervenție cu 30 de autoturisme de teren și 6 utilaje.

UPDATE, 17.35 – Constanța.Din cauza vântului puternic, pe A2, între kilometrii 100 (Drajna) și 144 (Fetești), panourile de pe parapeții medieni au fost smulși și aruncați pe calea de rulare. Nu au fost înregistrate victime.

Buzău:Autoritățile sunt în alertă și în județul Buzău care va intra sub avertizare cod roșu, începând cu ora 18.00 în zona de munte, și de la 22.00, în restul județului. Vântul suflă deja cu putere în întreg județul. Autoritățile anunță că sunt pregătite să închidă drumurile, dacă situația o va impune.

Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol

Deja, o ambulanță de transport victime multiple a plecat spre localitatea Stâlpu, aflată la o distanță de circa 8-10 km de municipiu, pentru a prelua doi bolnavi dependenți de aparatele de oxigen și a-i duce la Spitalul Județean Buzău.

Autoritățile județene au convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței, comandantul Poliției Buzău, Laurențiu Pantazi, a declarat că se ia în calcul închiderea drumurilor naționale din Buzău, dacă vremea va impune acest lucru.

Chiar dacă asfaltul va fi la negru, dar vântul va sufla cu maximă putere, se vor închide drumurile, a anunțat și prefectul de Buzău, Leonard Dimian. Pe de altă parte, comandantul Poliției Buzău a declarat că s-ar putea închide drumurile pe durata codului roșu dacă alte județe vor lua această măsură.

”Suntem în stare de alertă pentru a interveni în sensul suplimentării dispozitivului curent. Vom face filtre în punctele cunoscute, vom izola la nivel de județ și municipii, pe cei surprinși în trafic. Recomandăm șoferilor să evite deplasările pe distanțe lungi. Se preconizează că de îndată de va fi instaurat codul roșu să procedăm la închiderea tuturor drumurilor naționale. E posibil să intervină o astfel de măsură și înainte de a intra în vigoare codul roșu, dacă situația va fi de așa natură”, a declarat comandantul IPJ Buzău, comisar șef Laurențiu Pantazi.

Totodată, în această după amiază, conducerea Direcției de Sănătate Publică face o evidență a gravidelor cu sarcini cu risc și a celor care sunt pe cale să nască, pentru a le aduce la spital dacă e cazul.

Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol

”Am luat legătura cu centrul de dializă, toate persoanele dializate să poată fi transportate și aduse în funcție de turele pe care le au programate, la Spitalul Județean.  Managerul spitalului si-a dat acordul pentru a aduce în unitatea sanitară atât persoanele  dializate, gravidele, cât și  persoanele dependente de aparate de oxigen. Gravidele din ultimul trimestru si cu sarcina cu risc vor fi înștiințate că ar trebui să se interneze”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu. 

Suceava: Circulația rutieră în județul Suceava se desfășoară îngreunat, în condiții de iarnă. Ninge peste tot, iar vântul bate cu 40-50km /h. În pasul Palma, pe DN 17 A, între Sucevița și Moldovița, viscolul spulberă zăpada.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava s-a întrunit într-o ședință pentru a stabili măsurile pe perioada codului portocaliu de ninsori și viscol.

Dacă va fi cazul vor fi adoptate măsuri pentru asigurarea spațiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Iarna face prăpăd în România. Trenuri anulate, drumuri și școli închise în mai multe județe. 18 județe, sub cod portocaliu de viscol

Ialomița: Autoritățile au decis suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru ziua de joi, 6 februarie, din cauza codului roșu sub care se va afla județul.

Astfel, copiii vor rămâne acasă joi, decizia urmând a fi anunțată pe toate căile de comunicare pentru ca toți elevii să știe să nu vină mâine la școală.

Totodată, la Spitalul Județean Slobozia vor fi aduse miercuri seară gravidele aflate în ultima lună de sarcină. Est vorba despre 67 de femei. Tot aici vor fi transportați și cei 20 de pacienți care au nevoie de dializă și sunt supuși acestei procedure în cadrul unității medicale.

Citeşte şi:

Un bucureștean în vârstă de 90 de ani a rănit cu mașina o tânără de 28 de ani din Târgu-Jiu

Bill Gates donează 100 de milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului

Primăria Capitalei: avem peste 21.200 tone de material antiderapant și putem interveni cu 740 de utilaje

Răsturnare în telenovela momentului! S-au împăcat după scandalul de infidelitate, anunț clar:„Te iubesc!”
PARTENERI - GSP.RO
Răsturnare în telenovela momentului! S-au împăcat după scandalul de infidelitate, anunț clar:„Te iubesc!”
BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'
Playtech.ro
BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'
Undă verde pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul merge la vot în plen: amenzi uriaşe pentru cei care refuză
Observatornews.ro
Undă verde pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă. Proiectul merge la vot în plen: amenzi uriaşe pentru cei care refuză
Horoscop 27 octombrie 2021. Fecioarele încearcă să-și salveze planurile, cele mai importante, de unele singure
HOROSCOP
Horoscop 27 octombrie 2021. Fecioarele încearcă să-și salveze planurile, cele mai importante, de unele singure
Un artist din România, antivaccinist convins, a fost răpus de COVID-19
Știrileprotv.ro
Un artist din România, antivaccinist convins, a fost răpus de COVID-19
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
INNA: „Pentru mine contează să îi știu bine pe cei dragi și să iubesc în fiecare zi!”
PUBLICITATE
INNA: „Pentru mine contează să îi știu bine pe cei dragi și să iubesc în fiecare zi!”