Mergi direct la conținut »
Warren Buffett deține 5% din acțiunile Apple, valorând peste 42 de miliarde de dolari
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Warren Buffett deține 5% din acțiunile Apple, valorând peste 42 de miliarde de dolari

Warren Buffett deține 5% din acțiunile Apple, valorând peste 42 de miliarde de dolari

Omul de afaceru Warren Buffett, supranumit ”Oracolul din Omaha”, deține 240,3 milioane de acțiuni Apple, echivalentul a 5% din titlurile gigantului american, iar acestea valorează 42,5 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

De Daniel Ionașcu,

Buffett, care controlează conglomeratul de investiții Berkshire Hathaway, a cumpărat în ultimul trimestru acțiuni în valoare de 12-13 miliarde de dolari, în special după ce acțiunile Apple au scăzut.

Acestea au pierdut 13% din valoare, după ce mai mulți furnizori de cipuri au avertizat cu privire la soliditatea vânzărilor de smartphone-uri, respectiv TSMC, SK Hynix sau Samsung.

Dar acțiunile Apple și-au revenit, iar acum sunt aproape de maximul istoric.

Berkshire, un gigant

Berkshire deține afaceri de la asigurătorul Geico la compania de transport feroviar Burlington Nothern Santa Fe. De asemenea, compania deține 26,7% din Kraft Heinz, 17,6% din acțiunile American Express, un pachet de 9,4% din Coca Cola și 9,9% din banca WellS Fargo – a patra ca mărime din sistemul bancar american. La ultimele două, Berkshire Hathaway este cel mai mare acționar.

În 2017, Berkshire a avut venituri totale de 242,13 miliarde de dolari și un profit net de 44,9 miliarde de dolari.

Apple a înregistrat un câștig net de 13,8 miliarde de dolari, la venituri de 61 de miliarde în primul trimestru din acest an. Vânzările de iPhone-uri au urcat cu doar 3%, dar divizia de servicii online este cea care crește acum ca Făt-Frumos.

Apple va lansa în acest an un iPhone X mai ieftin, dar și un smartphone cu ecran curbat spre interior și controlat prin gesturi.

Close
Închide
  Close