Mergi direct la conținut »
WhatsApp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > WhatsApp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană

WhatsApp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeană

WhatsApp a hotărât să ridice vârsta minimă a utilizatorilor săi din Europa de la 13 ani la 16 ani. Aplicația deținută de compania Facebook vrea să se conformeze astfel la noile norme de confidenţialitate în ceea ce priveşte datele private.

Renumitul serviciu de mesagerie se va adapta la noile schimbări adoptate de Facebook. Astfel,WhatsApp va cere utilizatorilor europeni să confirme că au cel puţin vârsta de 16 ani atunci când acestora li se va cere să accepte noile condiţii de utilizare şi noile politici de confidenţialitate furnizate de divizia WhatsApp Ireland Ltd în săptămânile următoare, potrivit Agerpres.

Modul în care vârstă utilizatorului va fi verificată pe WhatsApp este încă neclar. Facebook a venit însă cu ideea să ceară utilizatorilor adolescenţi să numească un părinte sau un tutore care să poată să le ofere permisiunea de a partaja informaţii pe reţeaua de socializare.

Printre celelalte modificări anunţate de WhatsApp se află şi o opţiune ce permite utilizatorilor să descarce un raport online care detaliază datele lor personale stocate de acest serviciu de mesagerie online, precum producătorul şi modelul dispozitivului mobil folosit de aceştia, contactele lor, grupurile online din care fac parte şi numerele blocate ale utilizatorilor cu care nu mai doresc să comunice.

Toate aceste schimbări vor fi adaptate la normele impuse de Regulamentul general european privind protecţia datelor (European General Data Protection Regulation – GDPR).

GDPR reprezintă cea mai amplă revizuire a normelor de confidenţialitate online operată după apariţia internetului, oferind europenilor dreptul de a cunoaşte datele stocate care îi vizează şi dreptul de a putea să le şteargă.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Pe 25 mai 2018 noile reglementări vor ajunge și în România, lucru care va duce la schimbarea responsabilităţilor companiilor românești care procesează astfel de informații, fie că e vorba de firme care oferă diverse servicii, precum cele medicale, de curierat, de retail ori de telecomunicații, fie că e vorba de cele care operează în domeniul transportului public și emit abonamente sau bilete în regim nominal.

Close
Închide
  Close