Mergi direct la conținut »
Sute de zboruri anulate, în Europa, din cauza furtunilor puternice
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Sute de zboruri anulate, în Europa, din cauza furtunilor puternice

Au fost anulate aproximativ 100 de zboruri din şi spre aeroportul din Frankfurt, cel mai mare aeroport din Germania, din cauza furtunii Sabine, iar numărul curselor anulate este posibil să crească, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport, notează Agerpres.

De Simona David,

Purtătorul de cuvânt a precizat că este vorba de 8% din cele aproximativ 1.200 de plecări şi sosiri care sunt programate pentru ziua de duminică pe aeroportul din Frankfurt, dar a avertizat că numărul zborurilor anulate va creşte în cursul după-amiezii din cauza creşterii intensităţii vântului.

Alte aproximativ 120 de zboruri cu plecare sau cu destinaţia aeroportul internaţional Schiphol din Amsterdam, unul din cele mai mari din Europa, au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara care a provocat precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de peste 100 de kilometri pe oră. Autorităţile au avertizat populaţia să rămână în casă în contextul în care transportul public şi traficul rutier va fi afectat de inundaţii şi căderi de copaci.

Aproape 60 de zboruri către şi dinspre Bruxelles au fost anulate duminică din cauza furtunii Ciara, prognozată să ajungă în cursul zilei în nordul Europei. Aceste anulări, decise de companiile aeriene, vizează zborurile Lufthansa către şi dinspre Munchen şi Frankfurt (Germania), Eurowings (Stuttgart, Germania), KLM (Amsterdam), British Airways (Londra), precum şi 38 de zboruri ale Brussels Airlines către şi dinspre Regatul Unit. Alte anulări ar mai putea fi decise în timpul zilei din cauza furtunii, care ar putea provoca şi întârzieri, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din capitala Belgiei, notează Agerpres.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

În Marea Britanie, zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate iar compania aeriană britanică British Airways a informat că face tot ceea ce este posibil pentru a încerca să minimizeze impactul furtunii Ciara. Compania Virgin Atlantic a anulat şi ea mai multe zboruri cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie. Serviciul meteorologic britanic a emis un cod portocaliu de vânt pentru Anglia şi Ţara Galilor până la ora locală 21.00 iar autorităţile se aşteaptă ca transportul aerian, feroviar şi maritim să fie perturbat de furtuna Ciara, cu ploi puternice şi rafale de vânt cu o viteză de peste 130 kilometri pe oră.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Marea Britanie că, în cursul zilei de duminică teritoriul acestei ţări va fi afectat de furtuna Ciara.

Close
Închide
  Close