De Viorel Tudorache,

Marcel Vela a explicat pe Facebook, în timpul dialogului săptămânal cu cetățenii, că vor fi făcute liste cu pasagerii charterelor şi că operaţiunile vor fi foarte bine organizate.

“Zborurile regulate sunt oprite acum, în stare de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. Am aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe prin care să realizăm aceste zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România”, a precizat ministrul.

Vela i-a răspuns și unei femei care s-a interesat de zborurile România-Spania: “Aşadar, dacă vreţi să veniţi cu o cursă charter făcută din România către Spania şi retur, puteţi să luaţi legătura cu Consulatul sau Ambasada. Sunaţi la Consulatul din Bilbao, spuneţi că aţi vorbit cu mine”.

Ministrul de interne a adăugat că a convenit cu ministrul de externe posibilitatea de a efectua zboruri charter între diferite state şi România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele terestre de trecere a frontierei.

Mesajul autorităților de la București către oamenii care și-au cumpărat bilete de avion: “V-am păcălit!”. În schimb zborurile spre Rusia, țara focar de COVID, sunt permise
Recomandări

Mesajul autorităților de la București către oamenii care și-au cumpărat bilete de avion: “V-am păcălit!”. În schimb zborurile spre Rusia, țara focar de COVID, sunt permise

 

“Pentru a evita asemenea lucruri am fost de acord să facem şi poduri aeriene pentru cei care doresc să vină, chiar în această situaţie de stare de alertă, dar, aşa cum am spus, printr-o organizare meticuloasă, bine pusă la punct, liste care se prezintă la Ministerul Transporturilor de către MAE, pentru cei care doresc, evident prin intermediul Consulatului de la Bilbao, în cazul dumneavoastră”, a mai spus ministrul.

Referitor la reluarea curselor aeriene regulate, Vela a precizat că această decizie se va lua numai după ce se termină starea de alertă în România dacă nu va fi o statistică medicală alarmantă şi se decide că nu este nici un pericol.

“Această variantă, de zbor charter, este pentru toţi cei care vin acasă şi doresc să se repatrieze”, a declarat Vela.

MAE a anunţat că, urmare a demersurilor întreprinse la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate şi la nivelul Centralei MAE, în perioada 21 – 24 mai vor fi organizate şapte zboruri din state europene (Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) pentru cetăţenii români aflaţi în situaţia descrisă mai sus.

Astfel, ca rezultat al cooperării la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerului Afacerilor Interne va fi facilitată organizarea unor zboruri din Madrid (21 şi 24 mai), Barcelona (21 şi 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai), Paris (23 mai).

Citeşte şi:

Doi preoți ortodocși critică inițiativa ÎPS Teodosie de repetare a slujbei de Înviere

Elan Schwartzenberg a scăpat de dosarul penal în care era acuzat de complicitate la mită, după ce faptele s-au prescris

Bursucu de la Kanal D s-a izolat departe de familie în toată perioada de carantină. „Am avut un moment când am luat-o razna”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor