Mergi direct la conținut »
Mii de oameni, la parada militară de la Alba Iulia. Oamenii stau la coadă la fasole cu cârnați| VIDEO Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mii de oameni, la parada militară de la Alba Iulia. Oamenii stau la coadă la fasole cu cârnați| VIDEO

Mii de oameni, la parada militară de la Alba Iulia. Oamenii stau la coadă la fasole cu cârnați| VIDEO

Mii de oameni participă la Alba Iulia la manifestările organizate de Ziua Națională a României, care au cuprins ceremonii solemne și o paradă militară. Printre participanți au fost și mai mulți tineri care au scandat lozinci unioniste. La această oră, câteva sute de oameni s-au așezat deja la coadă, în curtea unitții militare din Cetate, ca să guste din cele 12.000 de porții de fasole cu cârnați și varză cu ciolan pregătite pentru această zi specială.

Manifestările au debutat în cursul dimineții de vineri cu depuneri de coroane de flori la statuile lui Ion I. C. Brătianu și Iuliu Maniu, din centrul municipiului Alba Iulia, urmate apoi de ceremonii similare la bustul Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, dar și la statuia lui Mihai Viteazu.

Printre participanții de la Alba Iulia se numără ministrul Educației, Liviu Pop, ministrul Agriculturii, Petre Daea, și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Manifestările au fost marcate de scandări ale unor tineri care militează pentru Unirea Basarabiei cu România. Ei poartă steaguri tricolore şi bannere cu mesajul „1918 Unire. 2018 Reunire” şi scandează zgomotos „Basarabia, pământ românesc!”, „Acelaşi sânge, aceeaşi țară/ Români am fost cu toți odinioară” sau „Trăiască, trăiască şi-nflorească Ardealul, Moldova şi Țara Românească!”.

Parada militară a cuprins peste 400 de militari, polițiști locali și jandarmi, dar și tehnică din structurile Armatei Române, Ministerului Afacerilor Interne și ale altor instituții de ordine publică.

La ora difuzării acestei știri, câteva sute de oameni au format o coadă în curtea unității militare din Cetate, unde urmează să fie servite cele 12.000 de porții de fasole cu cârnați și varză cu ciolan, pregătite pentru această zi specială a tuturor românilor.

În Cetatea din Alba Iulia au fost montate corturi cu design specific diferitelor regiuni ale ţării, unde sunt servite preparate tradiţionale româneşti.

Programul manifestărilor de la Alba Iulia mai include spectacole în aer liber de muzică uşoară şi populară, o paradă militară, dar şi focuri de artificii.

Citește și: VIDEO/Ce înseamnă pentru români Ziua Națională. Fasole cu ciolan, hora unirii și dezamăgire

Close
Închide
  Close