MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 20:56 , de Foto: Vlad Chirea

GALERIE FOTO/ Zeci de pantofi, expuși în Piața Universității din București pentru a sprijini comunitatea LGBT

Distribuie

Zeci de pantofi au fost expuși, joi, în Piața Universității din București pentru a sprijini comunitatea LGBT. Evenimentul a avut loc - Ziua Internațională de Luptă Împotriva Homofobiei și Transfobiei, menită a atrage atenția asupra discriminării.

Românii, indiferent de orientarea lor sexuală, au fost încurajați să aducă câte o pereche de pantofi pentru fiecare persoană LGBT pe care o cunosc.

„Din păcate nu suntem mereu vizibili, ca rezultat al unei istorii a oprimării, criminalizați prin articolul 200 din Codul Penal (abrogat abia în 2001), dar și din cauza codițiilor sociale discriminatorii și violenței. Mulți dintre noi ne ascundem identitățile, în speranța că vom putea să trecem prin viață mai ușor. În acest context aliații heterosexuali și cisgender ai comunității LGBT devin cu atât mai importanți pentru că ei sunt cei care pot duce mesajul LGBT mai departe', au precizat organizatorii evenimentului intitulat „Oamenii invizibili ai comunității LGBT'

Pe 17 mai, în întreaga lume se sărbătorește IDAHOT – Ziua Internațională de Luptă Împotriva Homofobiei și Transfobiei, menită a atrage atenția asupra discriminării cu care se confruntă comunitatea LGBT.

Studiile internaționale arată că între 5 și 10 procente din totalul unei comunități este LGBT.


Citește și VIDEO / Mesajul parohului Bisericii 'Dintr-o zi', Vasile Ioana, de Înălțare: Domnul să vă dăruiască puterea să vă înălțați din noroiul păcatului în înaltul cerului


 

Loading...
Comentarii