Publicația Times of Malta scrie că Guvernul de la București și-a anulat din cauza celor mai ample proteste de la înlăturarea de la putere a fostului dictator Nicolae Ceaușescu, în 1989.

Românii, care trăiesc în Malta, s-au adunat în fața Consulatului României din Valetta, unde au flugurat drapelul țării noastre și au afișat pancarte cu mesaje împotriva liderului Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, judecat într-un proces.

Zeci de români din Malta au protestat împotriva corupției. Ordonanța, criticată de Statele Unite și Germania

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că ordonanța, care ar fi dezincriminat mai multe infracțiuni de corupție, a fost abrogată, duminică, la cinci zile de la adoptare de către Executiv.

Documentul ar fi intrat în vigoare la sfârșitul săptămânii viitoare.

Potrivit Times of Malta, ordonanța, considerată de critici drept un regres major al reformelor pe care România le-a realizat de când a aderat la Uniunea Europeană în 2007, ar fi dezincriminat infracțiunile de abuz în serviciu cu prejudicii mai mici de 200.000 de lei.

Publicația malteză subliniază că adoptarea ordonanței ar fi pus capăt procesului în curs împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, cel considerat adevăratul deținător al puterii din spatele Guvernului Grindeanu. Totodată, zeci de politicieni din toate partidele politice din România ar fi beneficiat de urma prevederilor din ordonanța de urgență nr. 13/2007.

Nouă puteri, inclusiv Germania și Statele Unite, s-au declarat profund îngrijorate de faptul că ordonanța ar fi putut periclita parteneriatele României în Uniunea Europeană și NATO.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire