MENIU CAUTĂ
26 Iun. 2013 06:28 , de Adrian Văduva

Zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru

Distribuie

La ora 12:00, timp de trei minute, se vor întrerupe toate activităţile pentru păstrarea unui moment de reculegere. Este a şaptea zi de doliu naţional din ultimii 23 de ani şi prima dată când este decretată în memoria victimelor unui accident rutier.
„Trebuie ca în cursul zilei de mâine (miercuri n.r.), instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale să arboreze drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul se va arbora în bernă la sediul partidelor politice, sindicate, frontiere, nave şi tot în baza legii, posturile naţionale de radio şi televiziune şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător”, a declarat premierul Victor Ponta.
Posturile naţionale de radio şi televiziune îşi vor adapta programul, iar manifestările culturale, artistice şi sportive programate astăzi vor fi amânate.
În Piaţa Tricolorului din Bucureşti va avea loc o ceremonie specială în memoria celor 18 victime ale accidentului. La eveniment participă premierul Victor Ponta, ministrul Apărării Mircea Duşa, ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe.
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică, într-o prăpastie din Muntenegru. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului, şi s-a soldat cu 18 morţi şi 29 de răniţi.
Trupurile celor 18 persoane care şi-au piedut viaţa în accidentul din Muntenegru au fost aduse, marţi seară, la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru identificare.
 

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii