Mergi direct la conținut »
Ce scriu ziarele britanice după victoria zdrobitoare a conservatorilor la alegeri: ”Johnson dezlănțuit”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce scriu ziarele britanice după victoria zdrobitoare a conservatorilor la alegeri: ”Johnson dezlănțuit”

Ce scriu ziarele britanice după victoria zdrobitoare a conservatorilor la alegeri: ”Johnson dezlănțuit”

Conservatorii au înregistrat o victorie categorică la alegerile parlamentare anticipate de joi, iar după anunțarea exit-poll-urilor, presa britanică a marcat evenimentul pe prima pagină a publicațiilor.

De Ana Hațeg,

”Johnson dezlănțuit” (i), ”Coșmarul dinainte de Crăciun” (Daily Mirror), ”Sondajele indică o majoritate zdrobitoare pentru Johnson” (The Times), sunt câteva dintre titlurile cu care au deschis publicațiile britanice edițiile de luni dimineață.

Publicația gratuită Metro, distribuită la metroul londonez, a publicat două ediții dedicate rezultatelor alegerilor.

În prima ediție se axează pe exit-poll-urile care anunță o victorie categorică a conservatorilor, în timp ce în a doua ediție este adusă pe prima pagină și Nicola Sturgeon, premierul scoțian, care se bucură la rândul său pentru victoria categorică înregistrată de partidul ei în Scoția.

Și Daily Mail, publicație poziționată în tabăra conservatorilor, a publicat două ediții în cursul nopții, amândouă având titlul mare ”Bucurie!”.

Ziarul ”i”, o publicație care nu s-a poziționat politic la alegerile de joi, a titrat ”Johnson dezlănțuit” după victoria conservatorilor.

Cotidianul conservator de casă, Daily Telegraph, spune că aceasta ar fi cea mai mare victorie în alegeri a conservatorilor de la Margaret Thatcher încoace și adaugă că susținerea pentru Jeremy Corbyn în interiorul partidului se clatină.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Daily Mirror, un tabloid de stânga, și-a dedicat prima pagină înfrângerii laburiștilor și nu atât de mult victoriei conservatorilor, deși a ilustrat cu figura lui Boris Johnson. ”Coșmarul dinaintea Crăciunului” este titlul ales de aceștia.

The Times anunță simplu că Boris Johnson este pe cale de a obține o victorie zdrobitoare la urne, subliniind că ar fi cea mai categorică victorie conservatoare de la alegerile din 1987.

Publicația pro-conservatoare The Daily Express scrie despre victoria lui Boris și a Brexitului.

Tabloidul Daily Star îl numește pe premier „Clovnul Bozo” și spune că alegerile generale „au devenit comice” după publicarea sondajelor de la ieșirea de la urne.

The Guardian, publicația care s-a poziționat de partea laburiștilor, este singura care nu a publicat o fotografie cu Boris Johnson pe prima pagină. Ei au preferat să ilustreze cu un bărbat îmbrăcat în Moș Crăciun care intra într-o secție de votare și să titreze ”Exit-poll-urile anunță o victorie uriașă pentru Johnson”.

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

The Financial Times a deschis ediția cu o fotografie cu britanicii care stăteau la coadă în fața secțiilor de votare pentru a-și exprima votul.

Premierul britanic Boris Johnson a obţinut majoritatea în Parlamentul britanic, partidul său conservator trecând pragul de 326 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate vineri.

După numărarea rezultatelor în 600 de circumscripţii electorale, conservatorii deţin 328 de locuri de deputaţi, potrivit datelor difuzate de BBC, Sky News şi agenţia Press Association (PA), ceea ce confirmă larga majoritate conservatoare obţinută şi deschide calea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie.

Close
Închide
  Close