Traian Băsescu s-a născut pe 4 noiembrie 1951 în localitatea Murfatlar (azi în județul Constanța). A absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța și a fost comandant de navă. Prima funcție importantă în politică a obținut-o în 1991: ministru al Transporturilor.
În 2000, a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei, din partea PD. În 2004, demisionează din funcția de primar pentru a candida la alegerile prezidențiale, în locul lui Theodor Stolojan, care s-a retras din cursă. A câștigat alegerile prezidențiale, după ce l-a învins în turul al doilea pe Adrian Năstase (PSD).
În 2009, câștigă al doilea mandat de președinte, în fața lui Mircea Geoană (PSD). În perioada în care a fost președinte, s-a încercat de două ori suspendarea sa din funcție.
După ce și-a terminat mandatul de președinte, a devenit, în anul 2015, președintele PMP (Partidul Mișcarea Populară). Din partea PMP, fostul președinte al României candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie, la Camera Deputaților.
Traian Băsescu este căsătorit cu Maria Băsescu. Are 2 fete (Ioana și Elena) și 3 nepoți (Sofia Anais, Radu și Traian).
În cei 10 ani în care a fost președintele României, Traian Băsescu și-a serbat ziua de naștere fie la Vila de protocol de la Neptun unde își chema pe lângă apropiați și foștii coilegi de facultate, fie la reședința prezidențială de la Snagov. Anul trecut, el a petrecut alături de apropiați și de familie și a primit cadou de la Sofia Anais, nepoțica sa, un tort în formă de vapor.
traian basescu zi de nastere

Cadou de ziua de naștere a lui Traian Băsescu: cetățenia moldoveană

Traian Băsescu și Maria Băsescu au obținut cetățenia moldoveană pe 9 iunie 2016. „A fost mai mult o dorinţă simbolistică ca eu, ca fost preşedinte, să am cetăţenie pe întreg teritoriul, de la frontiera de Vest până la Nistru”, a spus Băsescu.

Pe 3 noiembrie, cu o zi înaintea aniversării fostului președinte, cei doi au depus jurământul. Chiar și fostul șef de stat a glumit și a spus că și-a făcut un „cadou cu anticipație”.

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO