Mergi direct la conținut »
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018. Manifestări în toată Transilvania, organizate de UDMR
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018. Manifestări în toată Transilvania, organizate de UDMR

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018. Manifestări în toată Transilvania, organizate de UDMR

Defilări cu husari, procesiuni și depuneri de flori au loc, joi, 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018. UDMR organizează azi mai multe evenimente în toată Transilvania, la care au fost invitați lideri ai formațiunii, precum și politicieni din Ungaria.

Evenimentul central al UDMR va avea loc, joi, la Satu Mare. Aici va avea loc dezvelirea statuii contelui Széchenyi István, una dintre cele mai importante personalităţi ale politicii maghiare, notează Mediafax.ro.

„La 15 martie se împlinesc 170 de ani de la Revoluţia Maghiară din 1848, zi în care îl comemorăm şi pe contele Széchenyi István, una dintre cele mai importante personalităţi ale politicii maghiare. Evenimentul central al Uniunii se va desfăşura la Satu Mare unde va avea loc şi ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchényi. Programul include adunarea participanţilor în Piaţa Eroilor Revoluţiei la ora 16,45, urmată de depuneri de coroane la bustul lui Petőfi Sándor la ora 17 şi defilare cu fanfară şi husari spre Piaţa Libertăţii. La ora 17,30 va începe ceremonia de dezvelire a statuii lui Széchenyi István. Vor rosti alocuţiuni Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare”, au declarat reprezentanţii UDMR.

La ceremonia de la Satu Mare va participa și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt. Evenimentul se va încheia cu un scurt moment cultural şi depuneri de coroane la noul monument, notează sursa citată.

Mii de oameni, așteptați la manifestările din Cluj care au loc de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018

Manifestările de la Cluj-Napoca sunt programate să înceapă la ora 11. Va avea loc o procesiune în centrul orașului care va porni din Piaţa Avram Iancu, din faţa Institutului Teologic Protestant, până în Piaţa Unirii la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Mihail” unde va fi oficiată o slujbă religioasă.

De la ora 13, cei care participă la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018 în Cluj   se vor îndrepta spre str. Avram Iancu. Acolo va avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori, iar liderii UDMR Cluj și oficialitățile locale și județele vor susține discursuri la plăcuţa comemorativă de pe fostul hotel ”Biasini” unde s-a cazat în 1848 poetul şi revoluţionarul maghiar Petofi Sandor.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Peste 2.000 de oameni sunt așteptați să parcitipe la manifestările organizate la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni 2018.

Ce se întâmplă în Oradea de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018

UDMR va organiza, joi, la Oradea, începând de la ora 17:45, o ceremonie de depunere de flori la statuia lui Szacsvay Imre, la care va susţine un discurs Cseke Attila, liderul grupului UDMR din Senat.

Totodată, Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor va sărbători Ziua Maghiarilor de Pretutindeni în diferite localităţi din Secuime, conform Mediafax.

Astfel, începând de la ora 11 va avea loc o depunere de coroane în localitatea Cetăţuia. Mai apoi, la ora 12 va avea loc o cerermonie asemănătoare la Băile Tușnad, în parcul comemorativ Millennium. Începând de la ora 14, Korodi Attila va participa la comemorarea de la Pasul Nyerges și, ulterior, la evenimentul care va avea loc la ora 17 în Miercurea Ciuc.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni 2018 în Mureș

În Târgu Mureș, manifestările de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni încep la ora 16. Atunci va avea loc o depunere de coroane de flori la Monumentul Secuilor Martiri. Și-au anunțat participarea la eveniment liderii UDMR Mureș și parlamentarii județului. Mai apoi, la ora 18, va avea loc decernarea unor premii, la Palatul Culturii.

În judeţul Mureş, de 15 martie, sunt programate, în total, 67 de evenimente.


Citește și Sebastian Ghiță, despre plecarea din România: “Știau toți că voi fi arestat”


 

Close
Închide
  Close