21 Sep. 2017 20:19

MOMENT RAR: Președintele Franței vorbește fără ocolișuri despre controversata lui căsătorie: ”Mi-e foarte greu să vorbesc despre asta”

Distribuie

Când a câștigat alegerile prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron nu a suscitat interes pentru programul prezidențial, ci a ajuns în gura lumii din cauza mariajului său. Toată lumea a avut ceva de comentat referitor la cuplul prezidențial francez și la diferența de vârstă – 24 de ani – dintre cei doi soți. Discret în ceea ce privește viața privată, Macron a acceptat, în cele din urmă, să ofere detalii despre căsătoria sa, într-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour, de la CNN.

”Lumea întreaga este obsedată de mariajul dumneavoastră. Vorbiți-ne despre asta”, a început Amanpour discuția.

”Întotdeauna îmi este foarte greu să vorbesc despre asta”, a fost răspunsul lui Macron. ”Este intimitatea mea. Dragostea face parte din viața mea și este echilibrul meu. Chiar cred că nu poți construi ceva măreț și nu te poți purta bine dacă nu ești echilibrat și nu ai o relație puternică. Sunt de foarte mult timp cu soția mea și ea face acum parte din mine”, a continuat președintele francez cu un cavalerism desăvârșit.

Președintele Emmanuel Macron, despre căsătorie cu sinceritate

Emmanuel și Brigitte s-au întâlnit pe când acesta era doar un elev de liceu. Brigitte, pe atunci Trogneux, îi era profesoară iar Macorn a fost distribuit într-o piesă pusă în scenă de aceasta.

Pentru a-și putea împlini iubirea alături de mai tânărul fost elev, Brigitte a divorțat de soțul ei în 2006 și, un an mai târziu, s-a căsătorit cu Emmanuel. Acum, el are 39, iar ea 64 de ani.

Deși relația lor pare unică – cel puțin la nivelul social din care cei doi fac parte acum – Macron se declară imun la orice fel de critică.
”În ceea  ce mă privește, este foarte important pentru echilibrul personal să am acasă pe cineva care îmi spune adevărul în fiecare zi”, a spus președintele francez.
”Să ai acces la adevăr este una dintre cele mai mari provocări. Cineva cu convingeri puternice ca ale ei, care te cunoaște așa cum ești și care te iubește pentru cine ești tu – nu pentru ceea ce reprezinți, pentru rolul pe care îl ai sau pentru onorurile pe care le primești… este foarte important pentru mine. Ea este ancora mea”, s-a destăinuit Emmanuel Macron.
CITEȘTE ȘI:
Loading...
Comentarii