Dotate cu restaurante și unități de cazare, cele mai bune păstrăvării din România sunt amenajate în zonele montane sau în zone împădurite de deal. Aerul curat, verdeața, relaxarea în natură și posibilitatea de a face diverse drumeții și excursii în împrejurimi se numără printre avantajele unei vacanțe la păstrăvărie. Nici nu mai menționăm toate delicatesele pe care le poți gusta, făcute din carnea dulce de păstrăv și din icre.

Păstrăvăria Albota, Arpașu de Sus, Sibiu

Situată între Sibiu și Brașov, în comuna Arpașu de Sus, cu vedere către munții Făgăraș, păstrăvăria Albota oferă turiștilor un complex unde pot petrece câteva zile de vacanță reușite. Camerele sunt amenajate în stil rustic, dar au toate facilitățile moderne. În complex, pe lângă bazinele tradiționale cu păstrăv, așa cum trebuie să fie dotată orice păstrăvărie, există și o brutărie, o fermă cu animale, locuri de joacă pentru copii și, bineînțeles, un restaurant foarte apreciat de gurmanzi.

Păstrăvăria Alex, Mara, Maramureș

Aflată la 38 de km de Baia Mare, păstrăvăria Alex este un complex destinat pentru relaxare, mese bune și sănătoase. Pensiunea, cu o arhitectură specifică Maramureșului, se află în apropiere de satul Mara, la poalele Munților Gutâi. Turiștii care au ajuns în zonă au apreciat păstrăvăria drept o locație de vis și meniul de-a dreptul delicios. Toate camerele de la pensiune sunt dotate cu facilități moderne, iar grădina cu bazinele în care cresc peștii este o oază de liniște.  

SURSE. DNA ajunge și la spitalul din Jibou după Secureanu. Ce au cerut procurorii
Recomandări
SURSE. DNA ajunge și la spitalul din Jibou după Secureanu. Ce au cerut procurorii

Păstrăvăria Lostrița, Firiza, Baia Mare

Situată la poalele muntelui Igniș, pe apa Firizei, păstrăvăria Lostrița îți oferă șansa să petreci câteva zile de poveste în inima Maramureșului. Complexul Lostrița are un hotel de 4 stele, un centru spa și bazine în care sunt crescuți păstrăvi pentru încântarea turiștilor gurmanzi. În opinia turiștilor, se numără printre cele mai bune păstrăvării din România.

În apropiere, poți vizita Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, stațiunea Borșa, Cimitirul Vesel din Săpânța, Cascada Cailor sau poți face o plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului.

Păstrăvăria Lacrima Izei, Săcel, Maramureș

Păstrăvul proaspăt, la cuptor sau pe grătar, servit cu mămăliguță și legume din grădina pensiunii este vedetă în restaurantul acestei păstrăvării. Turiștii care ajung în Maramureș pot lua masa la păstrăvăria Lacrima Izei și se pot caza în pensiunea cu un farmec rustic deosebit. Toate camerele sunt gătite, așa cum le place maramureșenilor, cu așternuturi și velințe brodate manual, cu obiecte din ceramică roșie de Săcel, arse în cuptoare de lut așa cum făceau pe vremuri strămoșii.

Pensiunea se află în Săcel, pe malul râului Iza, aproape de peștera și izbucul de unde pornește apa Izei. Păstrăvăria este înconjurată de pădure și este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Valea Izei.

FOTOREPORTAJ Plecarea la război a rușilor, în imagini. Primii rezerviști au fost trimiși la antrenament înainte de plecarea pe front
Recomandări
FOTOREPORTAJ Plecarea la război a rușilor, în imagini. Primii rezerviști au fost trimiși la antrenament înainte de plecarea pe front

Păstrăvăria Cascada Râușor, Berevoiești, Argeș

Aflată la 10 km de orașul Câmpulung, pe drumul care duce la barajul Râușor, păstrăvăria oferă și cazare, dar mai ales meniuri delicioase cu pește și icre. Înconjurată de pădure și de munți, aici găsești nu doar răcoare și liniște, ci și un aer deosebit de curat. Poți petrece aici câteva zile pentru a vizita alte obiective din împrejurimi, așa cum sunt bisericile rupestre de la Corbii de Piatră sau pentru a face o excursie pe culoarul Rucăr-Bran.

Păstrăvăria Brătioara, Cândești, Argeș

Ascunsă de păduri într-o zonă aproape sălbatică, Păstrăvăria Brătioara oferă un meniu bogat în pește, foarte apreciat de turiști, dar mai ales diverse activități pentru petrecerea timpului liber, și mai vechi și mai noi. Te poți plimba cu căruța sau te poți juca fussball. Există un parc de aventură cu tiroliene, dar și hamace sau șezlonguri pe iarbă, la soare, pentru cei care vor să citească o carte.

Păstrăvăria Ursu, Vânători, Neamț

Un loc pitoresc, unde te poți delecta nu doar cu preparatele din păstrăv proaspăt, ci și cu peisajele frumoase ale zonei. Păstrăvăria este înconjurată de dealuri împădurite și se află foarte aproape de cele mai importante obiective turistice ale județului Neamț. Dacă vrei să petreci câteva zile aici, trebuie să știi că poți face scurte excursii către Cetatea Neamț sau la Casa memorială Ion Creangă din Humulești. În apropiere mai poți vizita mănăstirea Neamț, mănăstirea Secu și schitul Vovidenia aflat chiar în satul Vânători Neamț.

Jurnalist român din Cernăuți: ce ”naivitate a Occidentului” e timpul să dispară pentru ca discursul lui Putin de vineri să nu se transforme într-un război total
Recomandări
Jurnalist român din Cernăuți: ce ”naivitate a Occidentului” e timpul să dispară pentru ca discursul lui Putin de vineri să nu se transforme într-un război total

Păstrăvăria Plaza Lake, Rojiște, județul Dolj

O locație modernă, pentru care ai nevoie de un buget generos, Păstrăvăria Rojiște are 14 bazine de creștere a păstrăvălui și este amenajată pe malul unui lac înconjurat de multă verdeață. Aici vei găsi cazare la cele mai noi standarde, o piscină, un centru spa cu apă sărată, un restaurant elegant și diverse activități pentru petrecerea timpului liber: terenuri de tenis, de fotbal, pescuit sportiv sau spații verzi care te îmbie la plimbări relaxante. Complexul se află la numai 30 de minute de Craiova, pe malul lacului care se întinde pe o suprafață de 8 hectare.   

Păstrăvării din România, Romanii de Sus, Horezu

Situată foarte aproape de Horezu, în satul Romanii de Sus, păstrăvăria Romani oferă turiștilor pește proaspăt care poate fi făcut rapid pe grătar și un mic local unde se pot servi băuturi reci. În jurul bazinelor cu pești sunt amenajate căsuțe rustice din lemn și cabane pe care turiștii le apreciază pentru curățenie și confort. În apropiere, se pot face excursii către Horezu, mănăstirile din județul Vâlcea, stațiunea Rânca sau Băile Olănești.

Păstrăvăria Transalpina, Șugag, județul Alba

Cine dorește să petreacă o scurtă vacanță în liniște deplină, într-o cabană rezervată doar pentru el, aproape de o păstrăvărie cu un meniu delicios, se poate îndrepta către Transalpina. Aici există o păstrăvărie cu o cabană de lemn în localitatea Șugag, unde sunt crescute trei specii de păstrăv cu o carne foarte gustoasă și apreciată de turiști. Bunătățile preparate la restaurant din pește prăjit, pește la grătar, pește în saramură sau icre de păstrăv te vor cuceri de la prima degustare.  

Articol preluat de pe site-ul Unica.ro

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.