06 Dec. 2017 23:30 , de Rodica Dirzu

Cum faci o maioneză perfectă. Trucuri care nu dau greș

Distribuie

Maioneza este un ingredient nelipsit de sărbători. Fie că prepari o salată boeuf, sau una cu ciuperci, sau andive, fie că prepari un sos deosebit, ai nevoie de ea. Dar nu îți iese mereu așa cum trebuie. Noi îți arătăm cum faci o maioneză perfectă.

Primul pas este ca ingredientele folosite să fie la temperatura camerei. Pentru 200 ml de maioneză ai nevoie de: două gălbenușuri, un pahar de ulei, o linguriță de muștar clasic, o lingură de oțet sau suc de lămâie, sare, piper alb.

Se pun gălbenușurile și muștarul într-un bol, se sărează și se piperează, după care se amestecă bine cu un tel, prin mișcări de rotație. Apoi, treptat, se adaugă uleiul în fir subțire și se continuă amestecarea, până se încorporează tot. Se bate bine. Se poate folosi și mixerul.

La sfârșit se adaugă oțetul (sucul de lămâie) și se mai amestecă. Se pune într-un recipient cu capac și se lasă la frigider. Se consumă în maximum 24 de ore.

Ce poți face cu maioneza

Maioneza poate acompania cu succes:

  • Carnea și peștele rece: vânat, vită, pui, porc, ton, somon, creveți și alte fructe de mare.
  • Terina de carne, pește, legume. Maioneza este ingredienteul principal al rețetei. Iar dacă este de casă, e și mai bună.
  • Cruditățile: broccoli, conopidă, morcovi, ardei, ciuperci, roșii cherry. Toate sunt delicioase cu maioneză, dar nu exagera.
  • Legume precum cartofii prăjiți sau sparanghel.
  • Sosurile tartar pentru friptură, pește, legume și crudități sunt foarte apreciate. Maioneza le face onctuoase și dulci.
  • Maioneaza sporește gustul unui sandviș, adăugată chiar înainte de a-l mânca.
  • Mai poate fi utilizată la prepararea sosului vinaigrette (maioneză și oțet balsamic, bătute omogen) vei obține un sos perfect pentru o salată cu porumb.
  • Este excelentă pentru salate: cu cartofi, cu paste, Caesar, de avocado, creveți și grepfurt, țelină, varză și morcovi rași.
Loading...
Comentarii