Mai exact este vorba despre un bărbat din Alba, care a căzut în plasa unor hackeri de pe internet și care l-au șantajat că vor face publice mai multe imagini cu acesta, dacă nu le va trimite prin Western Union o sumă de bani.

Bărbatul a fost șantajat pe Facebook Messenger, după ce a avut o serie de discuții cu o femeie care locuia în Coasta de Fildeș. Deși bărbatul a făcut o plângere penală pentru șantaj și înșelăciune, dosarul a fost clasat deoarece acesta nu a mai fost contactat de profilul de Facebook, dar și ancheta ar fi fost una de amploare.

Potrivit motivării instanței, „o persoană necunoscută, în perioada iunie – iulie 2021, prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger, pentru a dobândi în mod injust un folos patrimonial, a amenințat-o pe victimă cu darea în vileag a unor înregistrări.(…)

În fapt s-a reţinut că din declarația persoanei vătămate reiese că, în cursul lunii mai a anului 2021, a început să converseze prin intermediul aplicației Facebook Messenger cu o persoană de sex feminin.

Mai departe, după ce aceştia au început să interacţioneze inclusiv prin apeluri video, victima arată că s-a conformat solicitării persoanei de sex feminin – ale cărei trăsături nu le-a putut distinge cu exactitate – de a se dezbrăca, după care cea din urmă a întrerupt brusc apelul.

LIVE | Rusia anexează oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”
Recomandări
LIVE | Rusia anexează oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson. Vladimir Putin: „Ne vom apăra teritoriul cu toată puterea și cu toate mijloacele”

După aproximativ 2-3 zile de la această întâmplare, persoana vătămată a fost contactată din nou pe reţeaua de socializare Facebook de aceeaşi persoană. Citește mai departe pe alba24.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL ALBA24.RO

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.