Un complet de doi judecători ai Curții de Apel București a decis vineri, 17 martie, să-i trimită la închisoare pe asociații lui Tudor. Completul de judecată, condus de Claudia Jderu, a mărit pedepsele pentru trei dintre asociații lui Tudor, alți doi au rămas cu aceleași pedepse, iar unul a primit mai puțini ani de închisoare față de pedeapsa stabilită la fond de Tribunalul București.

Judecătorii au stabilit că „Rechinul” a coordonat această grupare cu scopul de a comite infracțiuni grave, inclusiv omor calificat.

Într-o investigație publicată în 2020 de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), din care face parte și context.ro, se arată că Tudor și subordonații săi au furat peste 1 miliard de dolari de la turiștii din America Latină prin skimming, adică furtul banilor din bancomate cu ajutorul cardurilor clonate. Gruparea lui Tudor a operat în zona Riviera Maya din Mexic și a ajuns să acționeze la nivel global.

Florian Tudor este în prezent încarcerat în Mexic.

Bandele de români din Mexic, cu baze în zona Olteniei, sunt un subiect pe care justiția din România l-a tratat multă vreme prin dosare închise, așa cum Libertatea a relatat într-o investigație.

O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
GSP.RO
O vedetă din România a avut o criză de râs când a fost întrebată de ce locuiește în continuare cu părinții: „N-am bani să mă mut”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.