MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 13:50 , de Florian Gheorghe

A murit Eugen Rotaru, unul dintre cei mai cunoscuți textieri din muzica ușoară. A scris peste 120 de șlagăre

Distribuie

Doliu în muzica ușoară românească! Eugen Rotaru, unul din cei mai importante nume ale genului, omul care a semnat zeci de mari șlagăre și datorită căruia au cunoscut succesul mai toate numele importante din muzica ușoară, s-a stins din viață. Maestrul, poet și dramaturg, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.

Rotaru a fost bun prieten cu Alexandru Arșinel, alături de care a pus în scenă multe spectacole și, împreună au lucrat la importante coloane sonore de filme, iar versurile sale au însoțit timp de câteva decenii muzica ușoară.

 

A fost textierul vedetelor din „Epoca de Aur”, semnând șlagăre ca „De ce nu-mi spui că mă iubești”, „O planetă a iubirii” (Mirabela Dauer), „De singurătate” (Angela Similea), „Ce va fi cu iubirea mea” (Loredana Groza), „Ne cunoaștem din vedere” ori „Nu te enerva” (Corina Chiriac), „Dau viața mea pentru o iubire” (Monica Anghel), „Numai pentru tine viață” (Laura Stoica), „De ce-ai pliecat din viața mea” (Cornel Fugaru), „Spune-mi” (Angela Ciochină), „Nu mai vrei să știu” și „Fericirea are chipul tău” (Mihaela Runceanu).

Veste morții sale le-a îndurerat pe vedetele muzici care au colaborat cu maestrul.

Eugen Rotaru este tatăl regizorului american de origine română Alex Rotaru, un profesionist al cinematografiei din cetatea filmului, care a lucrat alături de giganți ca Robert De Niro sau Kevin Spacey.

Citește și:

Tradițional în cântec și în port, merge pe „fusion” la transport. Grigore Leșe își plimbă sumanul în Lexus

 

Comentarii