Decernarea premiilor celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de Film de la Cracovia a fost făcută online, pe YouTube. Marele trofeu – The Golden Horn a revenit regizorului celui mai bun film din competiţia internaţională, Radu Corniciuc, pentru „Acasă”, lungmetrajul său de debut.  

După ce a câștigat prestigiosul premiu, regizorul a transmis pe pagina de Facebook a filmului că este „recunoscător, onorat şi fericit”. Grație acestui succes, „Acasă” va fi automat luat în considerare pentru selecţia Oscar.  

Documentarul „Acasă” a avut premiera, anul acesta, la festivalul Sundance, unde a fost premiat pentru imaginea semnată de regizor împreună cu Mircea Topoleanu. Apoi, a câştigat marele premiu la DOK.fest Munchen şi premiul juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic.

Povestea unui documentar de succes

Documentarul spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcăreşti, devenind primul parc natural urban din România.

Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit aventura prin care a trecut familia Enache: de la o viaţă în armonie cu natura la traiul plin de provocări din Capitală. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizaţiei, încercând să păstreze în acelaşi timp legătura cu natura şi armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume şi felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare.

Filmul a făcut parte, la începutul lunii mai, dintr-o campanie de strângere de fonduri pentru familiile sărace din România, afectate de criza financiară provocată de coronavirus. Campania Alex Fund este coordonată de Leslie Hawke, mama actorului Ethan Hawke.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate