Mergi direct la conținut »
Alina Eremia își face singură un cozonac cu puține calorii. E singurul desert pe care-l mănâncă de Paște!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Alina Eremia își face singură un cozonac cu puține calorii. E singurul desert pe care-l mănâncă de Paște!

Alina Eremia își face singură un cozonac cu puține calorii. E singurul desert pe care-l mănâncă de Paște!

Singura constantă din viața haotică de artistă a Alinei Eremia, în care se înghesuie concerte, repetiții, emisiuni și evenimente mondene, este atenția acordată alimentației și mai ales caloriilor consumate. Pentru că trebuie să arate perfect în orice moment, nu-și permite derapaje nici de sărbători, așa că își prepară singură deserturi light.

De Denisa Macovei,

De Paște, de pe mesele românilor nu lipsește cozonacul. Alina nu face excepție, însă ea nu-l cumpără din magazine sau de la brutării artizanale, nici nu-și roagă mama să i-l prepare, ci și-l face singură, ca să fie sigură că e prietenos cu silueta.

De când a slăbit 20 kg, cântăreața face to ce-i stă în puteri să se mențină. Ca să nu depășească cele 1.500 de calorii pe care aplicația de pe telefon i le recomandă într-o zi, Alina și-a inventat propriile rețete, iar una dintre acestea e cea de cozonac, unul dintre deserturile preferate, pe care și-l prepară singurică și de Crăciun, și acum, de Paște.

Dacă îți place cozonacul, dar vrei să fii atent la calorii și siluetă, există rețete pe care le poți face acasă. Eu am făcut prima dată acum doi ani și a fost extrem de gustos. În primul rând, înlocuiți făina albă cu făina integrală, în loc de zahăr alb puneți îndulcitor pe bază de stevia, iar în loc de umplutură clasică, alegeți ceva ușor – cacao, de exemplu. Puteți fi atenți și la uleiul cu care ungeți tava, să fie mai puțin. Și mai renunțați la câteva gălbenușuri”, explică Alina.

Iată ce folosește vedeta pentru a prepara cozonacul dietetic: 1 kg făină integrală de grâu, 500 ml lapte cu 0,1% grăsime, 100 g îndulcitor pe bază de stevia, 50 ml ulei de palmier, 3 ouă, 10 g drojdie, 25 g cacao degresată, 5 ml esență de vanilie și câteva stafide.

CITESTE SI:Paula Seling, premiată de Biserică înainte de Paște. Cântăreața a primit Ordinul Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureș

Close
Închide
  Close