De Dana Aramă,

Anda Adam a ținut să le specifice prietenilor ei virtuali că, deși multă lume crede că este fumătoare, lucrurile nu stau deloc așa. Artista și-a spus foarte clar părerea și despre legea antifumat, care de azi a intrat în vigoare în țara noastră.

„Stiu ca probabil foarte multi dintre voi au senzatia ca sunt o fumatoare înraita, dar din contra, nu am fumat niciodata, nici nu stiu ce inseamna sa fumezi. Ma bucur ca legea care s-a aplicat azi ne aliniaza in randul tarilor civilizate!
Sper sa nu se supere nici un fumator!
P.S Si daca se supara sa fie sanatos”, este mesajul făcut public de Anda Adam pe pagina sa de Facebook.

Și alte vedete și-au exprimat părerea cu privire la legea antifumat. Delia, spre exemplu, a declarat pentru Libertatea că nu are de gând să renunțe la viciul despre care spune că a ajutat-o foarte mult în carieră. Un mesaj foarte dur a venit din partea lui Florin Chilian, care s-a arătat revoltat de legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, pe care o consideră abuzivă.

Adio, fumat!

Începând de joi, fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigara în spaţiile publice închise în care, până acum, erau obişnuiţi să fumeze. Astfel, după intrarea în vigoare a legii antifumat, acest lucru va fi interzis în cluburi, baruri, restaurante, transport în comun, taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis.

În continuare, fumatul va fi interzis în penitenciare şi în aroporturi. Aici, există însă câteva condiţii: să nu fie spaţiu de trecere sau de acces în spaţii publice închise, să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativă, să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare şi amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi să fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: ”Cameră pentru fumat”, „Loc pentru fumat”.

Persoanele fizice care nu respectă prevederile legii riscă amenzi de până la 500 de lei.
În cazul cluburilor, barurilor şi restaurantelor, sancţiunile sunt mai dure: între 5 mii şi 15 mii de lei şi chiar suspendarea activităţii.

Pedepsele merg inclusiv până la închiderea localurilor care nu au respectat legea.

 

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor