MENIU CAUTĂ
24 Aug. 2018 21:00 , de Denisa Macovei

VIDEO/ DJ Andi Moisescu s-a întors la platane. Mixa muzică în tinerețe, iar pasiunea nu l-a părăsit nici la 40+

Distribuie

Andi Moisescu a redevenit DJ. La ani buni după ce a renunțat la mixat muzică pentru a-și construi o carieră în televiziune, prezentatorul de la PRO TV s-a întors la vechea lui pasiune, pe care a luat-o foarte în serios și în care recunoaște că a investit deja o grămadă de bani.

Andi s-a reapucat de mixat pentru a-și satisface o nevoie sufletească, dorința de a retrăi clipele minunate din tinerețea lui nu din rațiuni financiare. ”A plecat dintr-o joacă toată povestea asta, la o petrecere. M-am apucat să pun muzică la petrecerea unuia dintre organizatorii Festivalului Awake și lumea s-a ambalat puțin și, la un moment dat, după vreo două ore de încins platanele, cineva a zis: «STOP. Mi-a venit o idee. Hai să facem o scenă în care să invităm doar DJ care nu sunt DJ în viața de zi cu zi». Așa a apărut toată povestea. Mi-au propus mie să mă ocup, dar le-am zis că nu am puterea să mă ocup de toată povestea asta, dar aș putea să adun o gașcă mică în jurul meu, tot foști DJ, dar care acum nu mai sunt, fac cu totul altceva în viață și să încercăm să facem ceva frumos. Ceea ce s-a și întâmplat. Am apelat la doi bătrâni lupi de mare cu care am avut ocazia să mă intersectez în diverse locuri – cu Tedy am lucrat chiar și la același radio, la PRO Fm, la începuturi de tot, și-l știu din anii 90, iar pe Fozzy îl știu foarte bine din perioada în care am început Marcă Înregistrată”, ne-a povestit Andi Moisescu.

Vedeta PRO TV (are pe mână emisiunea ”Pe bune?!” și e jurat la ”Românii au talent”) ne-a mărturisit că, deși nu l-am mai văzut în ipostaza de DJ de ceva vreme, nu înseamnă că în tot acest timp s-a putut ține departe de mixere. ”Am continuat, dar în locuri absolut intime, la petrecerile prietenilor. Am mai învârtit discul ca să spun așa. Niciodată nu m-am îndepărtat de pasiunea asta a mea, numai că acum s-a declanșat mai aprig, pentru că am lăsat-o eu să se elibereze și am zis că e un moment prielnic să văd puțin ce se mai întâmplă și din punct de vedere tehnologic. Am descoperit o lume nouă, de care am fost foarte atras, și am intrat în ea”.

Andi Moisescu s-a întors la marea lui pasiune, însă nu vrea să facă o carieră din asta

Andi e foarte ferm: nu face carieră din asta, nu urmează nicio lansare în muzică și niciun afiș cu numele lui pe el, însă asta nu înseamnă că nu-și duce pasiunea la nivel profesionist. Prezentatorul de la ”Pe bune?!” investește în hobby-ul lui poate la fel de mult ca unul care și scoate bani de pe urma petrecerilor unde mixează: ”Investiția este inevitabilă. Adică… nu prea ai cum să te opui. Deja mi-am făcut puțin de cap, deși am încercat tot timpul să fiu un om cumpătat și la capitolul ăsta, dar am mai avut și niște scăpări și sunt convins că o să mai am și de aici înainte, pentru că știi cum e când descoperi o lume nouă… Întotdeauna am fost extrem de tentat să am grijă să mă reinventez în fiecare zi, să fac ceva nou și să continui să rămân relevant. Cam asta e preocuparea mea. Am descoperit că meseria asta îți ocazia să fii tot timpul nou”.

Andi ne-a dezvăluit și cum a început ”aventura” lui ca DJ: ”Atunci când m-am apucat prima oară să mixez nu era nici pe departe tehnologia pe care o am astăzi la dispoziție. Multă lume se distrează când aude că eu am început pe magnetofoane, după care am trecut la casetofoane și mult mai târziu am avut acces la pick-up-urile pe care le folosesc astăzi. Nu mai zic de toată zona digitală din ziua de astăzi, drept pentru care revoluția digitală mi-a deschis așa o lume nouă pe care o privesc extrem de fascinat și am început chiar să o studiez”.

VIDEO: Cosmin Nistor; FOTO: Dumitru Angelescu


Anamaria Prodan face școala de fermieri la gospodarii pe care vrea să-i însoare. ”Am învățat că pot pune GPS animalelor”

Citește mai multe despre andi moisescu, dj, pasiune, Pe bune și pro tv pe Libertatea.

Comentarii