Mergi direct la conținut »
Viața după infarct: Busu renunță la teatru, la știrile de dimineață și la proiectul culinar! Se apucă de scris
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Viața după infarct: Busu renunță la teatru, la știrile de dimineață și la proiectul culinar! Se apucă de scris

Viața după infarct: Busu renunță la teatru, la știrile de dimineață și la proiectul culinar! Se apucă de scris

Cu frâna de mână trasă, după ce soarta l-a înghiontit și i-a transmis, în noiembrie trecut, că e cazul să slăbească ritmul, Florin Busuioc s-a întors, în a treia zi din 2019, la Știrile PRO TV. Cu frâna de mână trasă, zicem, pentru că acum, prezentatorul trăiește după noi reguli și muncește mult mai puțin decât înainte. Teatrul, colegii de dimineață și proiectul culinar trebuie să-l mai aștepte, țigările "le-a dat la spate", iar cu stresul și oboseala i-a fost interzis să se mai împrietenească. Iată ce ne-a dezvăluit Busu despre viața de după infarct.

De Ana Maria Marinescu,

Libertatea: Bine ai revenit, Busu! Cum vei face de acum încolo, care îți va fi programul la TV? Că sigur nu ți-au dat voie doctorii să duci în continuare și programul matinal, și intervenția din jurnalul de seară…

Florin Busuioc: Da, așa e. Doctorii nu-mi dau voie încă să fac același program, iar conducerea PRO TV susține asta, ceea ce este firesc și de bun-simț din partea amândurora, mai cu seamă că povestea asta cu trezitul de dimineață și stat patru ore și jumătate, mai mult sau mai puțin, în direct e complicată. O să vin la Știrile PRO TV de seară și cele de noapte, cam acesta va fi programul meu o perioadă.

Din toate lucrurile pe care le făceai, ce ai păstrat și la ce ai fost nevoit să renunți? Vorbim aici despre lucrurile din PRO TV, piesele de teatru. Ne spuneai anul trecut că ești tentat și de o emisiune culinară…

Momentan, am renunțat la știrile de dimineață, la teatru și la orice alt proiect aș mai fi avut. Iar pentru o vreme, iese din calcul emisiunea de travel culinar pe care intenționam să o fac.

„După ce mi-am revenit, mi s-a șters din memorie că am fumat. Nu mi-a rămas absolut nimic în minte: nici gest, nici gust, nici miros, nici nevoie”

Mai vorbim un pic de renunțări: țigările… A fost greu să te lași? Câtă vreme ai fumat?

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

Am fumat 37 de ani, 3 pachete pe zi. Iar acum, când m-am lăsat, în urma acestui atac de inimă, m-am lăsat fără nici un fel de problemă. După ce mi-am revenit, nu am mai simțit nevoia să fumez și nici acum nu simt. A fost ca un dat, pur și simplu mi s-a șters din memorie că am fumat. Nu mi-a rămas absolut nimic în minte: nici gest, nici gust, nici miros, nici nevoie, nimic.

Ai primit și alte interdicții, restricții sau recomandări de la medicii care te-au îngrijit?

Medicii mi-au zis să nu fac efort prea mare, să fac plimbări zilnic, dar să nu ridic, să nu car, să nu trag, etc. Și respect tot ce mi-au recomandat. Nu am restricții alimentare, m-au sfătuit să mănânc mai puțin gras.

Se spune că, după o cumpănă de genul ăsta, realizăm că trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă… Ce ți-ai propus să faci din ce n-ai făcut până acum? Mai mult timp cu familia, pasiuni cărora, poate, nu te-ai dedicat?

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Am vorbit cu soția mea să scriem ceva împreună. Ea scrie foarte bine, eu nu atât de bine ca ea și am zis că am scrie ceva împreună. Poate o piesă de teatru, nu știu. E un lucru pe care l-am neglijat multă vreme, poate că undeva dorința există, dar acum a răbufnit și chiar vreau să facem asta.

În general, stau destul de mult cu familia, zilele acestea am mers la munte. O să vedem ce alte excursii putem face, pentru că fetele sunt la școală și nu prea putem pleca atunci când vrem noi.

Când ți-au zis medicii că ți-ar putea da OK-ul să reiei măcar parțial ritmul cu care erai obișnuit?

Nu mi-au spus. În primul rând, ține foarte mult de refacerea coastelor, șase luni durează refacerea coastelor rupte, probabil că după nu o să mai am probleme de respirație și o să fie mult mai simplu pentru mine să-mi reiau treptat activitatea obișnuită. Deocamdată, după două luni, sunt încă în perioada de refacere.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

Ce planuri ai pentru anul ăsta și cum speri să fie 2019, ce să-ți aducă?

Nu știu ce planuri pot să am pentru anul acesta: sunt legate de scris cu soția mea, așa cum vă spuneam, de făcut încă un spectacol pe lângă cele două pe care le am deja și de revenit plenar la „Vremea” atât dimineața, cât și seara.


Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”

VIDEO/ Bendeac, exemplu negativ la Universitatea de Actorie! Codin Maticiuc: „La cursuri, profesorii ne spuneau să nu ajungem ca el”

Close
Închide
  Close