Mergi direct la conținut »
Nota de plată după Untold 2019: superprofit, imagine pozitivă, se strâng piesele de puzzle, iar terenul a devenit arabil Galerie foto
5imagini
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > Nota de plată după Untold 2019: superprofit, imagine pozitivă, se strâng piesele de puzzle, iar terenul a devenit arabil

Nota de plată după Untold 2019: superprofit, imagine pozitivă, se strâng piesele de puzzle, iar terenul a devenit arabil

Cifrele Untold 2019 sunt impresionante: 372.000 de participanți în toate cele patru zile, din care 97.000 numai duminica trecută, atunci când Robbie Williams a ținut capul de afiș al serii.

De Eduard Apostol,

Turiștii mai sunt și acum în Cluj Napoca, simpatizează cu altă ”gașcă”, nouă, formată din sute de suporteri ai lui Celtic Glasgow sosiți pentru confruntarea cu CFR din turul III preliminar al Champions League.

Magia celei de-a cincea ediții Untold începe să se stingă pe măsură ce reprezentanții organizatorilor fac curat după concertele care au electrizat capitala Ardealului.

În ultimele două zile au început să se strângă utilajele, aparatura și tot ceea ce a colorat una dintre zonele frumoase ale orașului și ale țării.

Cel mai mult a avut de suferit gazonul de pe Cluj Arena, care acum arată a teren arabil, dar va fi schimbat în totalitate, iar costurile vor fi suportate de organizatorii festivalului.

Oficialii Untold au estimat că aproximativ 60 la sută dintre participanți au fost cetățeni români din afara județului Cluj, 20 la sută localnici și 20 la sută străini.

Iar festivalul a adus o infuzie generoasă de capital: peste 45 de milioane de euro! Ceea ce este foarte bine având în vedere că bugetul Untold 2019 a fost în acest an de aproximativ 16 milioane de euro.

Au avut de câștigat nu doar impozitele și taxele locale, ci și mediul de afaceri din oraș sau cetățenii ce și-au închiriat casele și apartamentele.

Au fost străini din peste o sută de țări, de la Anglia, Olanda, Franța, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria până la țări exotice cum ar fi Argentina, Brazilia, India, China.

”Am fost impresionați de ospitalitatea clujenilor, a românilor, aveți o țară frumoasă, ne-am schimbat opinia vizavi de voi!”

Turiști din diverse țări, la interviurile din media la finalul festivalului:
Close
Închide
  Close