Mergi direct la conținut »
Primarul din “Las Fierbinți” face ordine în Capitală! Gheorghe Ifrim: “S-a umplut paharul și trebuie să facă treabă, că Bucureștiul se blochează”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Primarul din “Las Fierbinți” face ordine în Capitală! Gheorghe Ifrim: “S-a umplut paharul și trebuie să facă treabă, că Bucureștiul se blochează”

Primarul din “Las Fierbinți” face ordine în Capitală! Gheorghe Ifrim: “S-a umplut paharul și trebuie să facă treabă, că Bucureștiul se blochează”

Gheorghe Ifrim îl interpretează genial pe primarul Vasile în cel mai vizionat serial de comedie al momentului, “Las Fierbinți”, difuzat la PRO TV, iar popularitatea personajului se răsfrânge și în viața privată a actorului, care e strigat pe stradă și prin piață “domʼ primar”. Libertatea l-a provocat la un exercițiu de imaginație pe îndrăgitul actor: ce ar face dacă ar fi pe bune, pentru un an, primarul Capitalei?

De Andreea Romaniuc Archip,

Libertatea: Pentru început, spune-ne cum ai ajuns în serial, de la cine a venit propunerea?

Gheorghe Ifrim: Am dat niște probe, inițial eram un viceprimar în serial și după aceea a rămas primarul. Pur și simplu m-au plăcut și lucrurile s-au legat. Dragoș Buliga și Andrei Boncea au făcut castingul. Probabil că era și Adrian Sârbu. S-a discutat distribuția, mă știau de la “Vine Poliția”. După care a venit Mimi Brănescu și ne-a făcut un mare serviciu – și noi lui în același timp, ca actori – și lucrurile s-au legat foarte bine. Textul e bun, noi, actorii, ne simțim bine împreună, lucrăm bine împreună, cred că fiecare a fost ales bine pentru rolul său.

Apropo de Mimi Brănescu, el s-a retras un an din echipă și atunci, câțiva dintre actori s-au ocupat de scenariul serialului…  Ai fost tentat să încerci acest nou rol, de scenarist?

Nu știu ce să zic, nu am avut liniștea ca să scriu. Nu caut o scuză, nu știu dacă m-ar pasiona neapărat. Mai am mult de arătat pe scenă și în filmul artistic.

Gheorghe Ifrim, un primar convingător/ Foto: Dumitru Angelescu

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Pe plan profesional ce-ți mai dorești?

Sunt multe roluri pe care aș vrea să le fac, dar în primul rând, trebuie să fim sănătoși, toate vin la timpul lor. Serialul trebuie să meargă atât cât e nevoie, adică sus. El, dacă se va termina, trebuie să se termine sus. Deocamdată, merge foarte bine. Mă bucur că fac parte din “Las Fierbinți”, e o echipă extraordinară – și actorii, și regia, și tehnicul, și scenariștii, toată lumea. Nu știu ce se va mai întâmpla după serialul acesta. Mi-aș dori să vină altul, cel puțin la fel de puternic. E o mare criză cu scenariile, în general. Sunt foarte mulți actori talentați în toate generațiile, însă e criză de scenariști. Poate că ușor, ușor se va face și această schimbare.

Socializează la piață. “Încerc să îi împac pe toți”

Pe stradă, la piață, te oprește lumea? Te știu fanii de Gheorghe Ifrim sau de domʼ primar?

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Am noroc, mi se spune “domʼ primar”! Ce să zic? Sună bine domʼ primar! Lumea vorbește frumos, unii sunt mai tupeiști, dar știu cum să îi iau și lucrurile se rezolvă. Nu refuz, fac poze cu toată lumea. La piață, unii fac exces de zel, alții mai zic: “De la noi nu luați, domʼ primar”? Câte să iau? Nu vin cu un tir să fac piața! O zi iau de la unul, o zi, de la altul, încerc să îi împac pe toți.

Dacă ai fi primarul Capitalei pentru…. un an, să zicem, ce ai schimba?

Nu ai ce să schimbi, pentru că atât de mult s-a întârziat cu evoluția, cu infrastructura în țara asta și în Capitală, că nu ai ce să faci într-un an. Sunt multe de făcut.

Nici după 30 de ani nu s-a rezolvat cu gunoiul, adică ăștia cu care ai contract vin și-ți zic: “Domʼne, îți dau un tomberon de plastic, unul așa, unul așa, tu le pui separat”, iar ei le iau și le aruncă împreună! Asta cu gunoiul este o mare problemă în Capitală. Și cu molozul din jurul Bucureștiului, și cu construcțiile haotice, și cu drumurile de servitute între blocuri și între case, unde, dacă unul a parcat, nu ai loc să intri… Metroul e foarte important să fie în tot Bucureștiul, ne va ajuta foarte mult. Sunt multe și cu școlile, și cu spitalele, dar sunt vorbe… În orice caz, nu mai merge cu fofârlica, s-a ajuns la un prag foarte sensibil al clasei politice și al societății civile. Indiferent cine va fi la putere, va trebui să facă treabă. Gata! S-a umplut paharul și trebuie să facă treabă, pentru că Bucureștiul se blochează. Mai cred că ar trebui dublată centura în jurul Bucureștiului, dar la cum s-a construit, cred că o punem pe la Pitești, pe la Ploiești, ca să ne întoarcem la București, pentru că s-a construit haotic.


Recomandările culturale ale săptămânii. De la povestirile lui Buzzati, în care se stă în trafic ca în București, la podcastul despre relațiile de cuplu

Close
Închide
  Close