Mergi direct la conținut »
Cum s-a desfășurat prima semifinală Eurovision 2017 / FOTO&VIDEO
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Cum s-a desfășurat prima semifinală Eurovision 2017 / FOTO&VIDEO

Cum s-a desfășurat prima semifinală Eurovision 2017 / FOTO&VIDEO

Prima semifinală Eurovision 2017. Capitala Ucrainei este cuprinsă de un aer de sărbătoare, în contextul în care marţi seară se desfăşoară prima selecţie a concursului european de muzică Eurovision 2017. La prima semifinală participă 42 de ţări, cu absenţa notabilă a Rusiei.

De Dana Aramă,

Update ora 00:18 – Marți, 9 mai 2017, a avut loc prima semifinală Eurovision 2017, de la Kiev, Ucraina. Au urcat pe scenă reprezentanții din 18 țări, însă doar 10 au mers mai departe, în finală.

Astfel, țările calificate în finala Eurovision 2017 din 13 mai sunt: Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru și Belgia.

De menționat că Moldova a fost prima țară anunțată ca fiind calificată în finala Eurovision 2017 din data de 13 mai.

Prima semifinală Eurovision 2017. Ce țări s-au calificat în finala din 13 mai

Prima semifinală Eurovision 2017. Ce țări s-au calificat în finala din 13 mai

Update 9 mai, ora 23:33 – Toate cele 18 țări din prima semifinală și-au încheiat prestațiile pe scenă. S-a dat start vot. România nu poate vota în prima semifinală, ci doar în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 11 mai. În urma voturilor, în finală vor merge 10 țări.

Update 9 mai, ora 23:13 – Republica Moldova a intrat în concurs pe poziția a 12-a. reprezentanții Moldovei, Sunstroke Project au făcut un show de excepție pe scenă, cu melodia Hey mamma!, foarte ritmată, dar și cu un dans în sincron foarte bine realizat. Chiar și în culise, băieții au făcut spectacol, cântînd live la saxofon.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Update 9 mai, ora 20:54 – Portugalia este reprezentată de Salvador, cel care are mari probleme de sănătate. Acesta a fost înlocuit la repetițiile de săptămâna trecută de sora sa, care este compozitoarea piesei.

Salvador are nevoie de transplant cardiac.

Update 9 mai, ora 22:06 – A început prima semifinală Eurovision 2017, la Kiev.  România va concura în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 11 mai. În prima semifinală va concura Moldova, care va intra pe poziția a 12-a în concurs.

 

 

Georgia a intrat pe poziția a doua în concurs, cu Tamara.

Semifinala va începe marți seară, la ora 22, și se va desfășura la Centrul Internaţional de Expoziţii de la Kiev, cu o capacitate de 11.000 de spectatori.

Duetul compus din Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision 2017, cu piesa „Yodel It”, după ce au câştigat Selecţia Naţională, desfăşurată în martie.

Libertatea vă prezintă ce țări cântă în prima semifinală Eurovision 2017. La cea de-a 62-a ediţie Eurovision s-au calificat 43 de ţări, iar marele câştigător Eurovision 2017 va fi desemnat în finala din 13 mai.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Ediţia din acest an va avea loc la Kiev, Ucraina. Prima semifinală are loc în această seară, 9 mai, a doua semifinală pe 11 mai şi marea finală are loc pe 13 mai.

În finala Eurovision 2017 sunt deja calificate 6 țări. Este vorba despre Ucraina, a cărei reprezentantă a câștigat competiția în anul 2016, și de țările BIG FIVE, adică finanțatoare ale concursului: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

La Eurovision 2017, România este reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cei care au câștigat Selecția Națională Eurovision 2017 cu melodia „Yodel It”.

 

Ce țări cântă în prima semifinală Eurovision 2017. Ordinea intrării în concurs

    1. Suedia


    2. Georgia


    3. Australia


    4. Albania


    5. Belgia


    6.Muntenegru

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu


    7. Finlanda


    8. Azerbaijan


    9.Portugalia


    10.Grecia


    11.Polonia


    12.Moldova


    13. Islanda


14. Republica Cehă


    15. Cipru


    16. Armenia


    17. Slovenia


    18. Letonia

Ordinea intrării în Cea de-a doua Semifinală Eurovision 2017 : Serbia, Austria, Rusia, FYR Macedonia, Malta, România, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croaţia, Norvegia, Elveţia, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel.

Prima ediție Eurovision a avut loc în Elveția

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

România participă la Eurovision din anul 1993

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Close
Închide
  Close