„Teoria pe care se bazează slăbit a fost stabilită de americani acum mai bine de jumătate de secol și spune așa: mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult! Apoi tot ei au venit cu moda lui ‘low fat și au acuzat grăsimile ca fiind vinovate de kilogramele în plus, pentru că au 9 cal/g. Oamenii au mâncat dietetic, dar s-au îngrășat mai tare. Vinovatul este zahărul (fructoza), are 4 cal/g dar e capabil să producă mai multă grăsime de depozit decât lipidele alimentare!

Contează numărul de calorii din dietă? Cu siguranță, dar slăbitul e mai complicat de atât. Să zicem că iei decizia să consumi sub 1000cal/zi. Contează din ce provin ele? Oh, daaaa! Dacă provin din zahăr, slăbitul va fi anevoios. Dacă provin din carbohidrați/amidon combinați cu grăsime, tot nu slăbim eficient. Dacă elimini făinoasele și zahărul, dar mănânci proteine și grăsimi, ce să vezi, slăbești văzând cu ochii. Deci până la urmă o calorie nu e doar o calorie!”, a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela BilicIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5
Cum îi pot ajuta părinţii pe copii să treacă peste stresul de dinaintea Bacalaureatului. Sfaturile unui psiholog
Recomandări
Cum îi pot ajuta părinţii pe copii să treacă peste stresul de dinaintea Bacalaureatului. Sfaturile unui psiholog

Vedeta Pro TV a precizat că un rol important în dietă îl are și cantitatea de mâncare consumată. Medicul i-a sfătuit pe oameni să mănânce la 4-5 ore, fără alte gustări între mese.

„Un alt aspect îl reprezintă volumul de mâncare consumat. Să ne întoarcem la dieta noastră sub 1000cal/zi. Dacă mâncăm doar legume, 1000cal înseamnă 3-5 kg, adică un castron sau un lighean. Însă aceleași 1000cal pot însemna 250g salam de Sibiu sau 150g fistic/migdale.

Întrebarea este: ce alegem? Eu cred că nu e ok să-ți umpli stomacul cu alimente sărace în calorii, dar care au un volum mare. Când suntem obișnuiți să mâncăm mult, sațietatea va apărea când stomacul e plin, nu când am atins aportul optim de calorii.

Cu alte cuvinte, cu cât mâncăm mai mult, cu atât vom fi tentați să consumăm volume mari de alimente, indiferent câte calorii conțin- există riscul să înfuleci cu aceeași ușurință și un castron de fasole verde și un castron de cartofi prăjiți. Soluția e undeva la mijloc.

Slăbești dacă ajustezi ritmul meselor și cantitatea de mâncare de la fiecare masă. Important este să mănânci mai rar și mai puțin cantitativ- ceea ce înseamnă automat mai puține calorii. Puțin și bun, asta cred că e soluția!”, a mai spus nutriționistul.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (1)

Habarnist 10.05.2025, 13:20

Teoria americană e faină dar hrana modificată duce la aspect ușor monstruos și daune sănătății. Prin tradiție poporul român știe ce e moderația! O altă introducere, doamna doctor!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.