MENIU CAUTĂ
17 Dec. 2011 15:57

Cesaria Evora | Iată povestea brichetei de care nu s-a despărţi 20 de ani!

Distribuie

"Acum mai bine de 7 ani am avut norocul sa fiu de fatza la intilnirea dintre Cesaria Evora si Andrei Gheorghe.

Gheorghe, care pe vremea aceea avea un late show la Antena 1 (fix emisiunea in care Boc a devenit celebru cazind de la 2 metri), obtinuse un interviu in studio cu Cesaria. Producatoarea lui, Ana Maria Lembrau care stia ca imi place Cesaria i-a spus lui Gheorghe si el m-a invitat in emisiune, intr-un loc privilegiat, f aproape de artista.

Ceea ce s-a vazut atunci pe tv a fost un interviu emotionant si respectuos, ceea ce nu s-a vazut a fost… o bricheta.

Cesaria Evora, o fumatoare inraita, pastra aceeasi bricheta de mai bine de 20 de ani. Nu va imaginati ca era cine stie ce bricheta scumpa, era una din plastic pe care o tot reincarca de fiecare data cind se termina gazul.

Cind s-a terminat emisiunea, Gheorghe a povestit cu ea, natural despre acea bricheta. si-atunci mi-am dat seama ca oricit de celebra ar fi, oricit de bogata, Cesaria va pastra cu ea urmele trecutului. De ce sa o arunc daca se mai poate folosi?' era atitudinea unei femei obisnuita cu saracia.

Pastrez si acum amintirea brichetei si gindul ca cesaria nu stie multa carte; nu vorbeste corect nici in portugheza si de aceea are un translator intermediar (ea vorbeste in dialect, translatorul traduce – si imbunatateste cred eu – in portugheza si abia dupa aceea apare translatorul catre romana/engleza etc)

Mai pastrez gestul ei cu microfonul, aproape primitiv (in pauze se batea cu el peste fatza, cam ca un copil de 2-3 ani care are o jucarie in mina) si gindul ca ea e un exemplu despre cum talentul e depozitat acolo unde vrea Doamne Doamne si, doar daca are noroc proprietarul lui, poate iesi la iveala si poate depasi granitele”, a scris pe blogul ei Cristina Bazavan.

Citește mai multe despre Cesaria Evora pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii