Mergi direct la conținut »
Feihong Basigu, chinezul de la “Vocea României” și din serialul “Profu”, vrea să se facă scriitor
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Feihong Basigu, chinezul de la “Vocea României” și din serialul “Profu”, vrea să se facă scriitor

Feihong Basigu, chinezul de la “Vocea României” și din serialul “Profu”, vrea să se facă scriitor

După ce-a dat măsura talentului său muzical la “Vocea României”, anul trecut, chinezul Feihong Basigu a fost cooptat în serialul “Profu”, de la PRO TV, dându-i-se șansa de a arăta că are și talent actoricesc. Tânărul de 20 de ani pare să-și ia având în showbiz, însă ținta lui, profesia la care visează, e alta și n-are legătură cu luminile reflectoarelor.

De Denisa Macovei,

Fei, cum îi spun prietenii, nu are nici studii muzicale, nici actoricești, însă acest lucru nu l-a împiedicat să-și încerce norocul în aceste domenii. De fapt, și-a încercat norocul doar pe pareta muzicală, la castingul pentru “Profu” a fost chemat tocmai pentru că i se reținuse figura de la “Vocea României”. “A fost o chestie foarte drăguță, am luat rolul”, ne-a mărturisit tânărul, care în serial îi dă viață lui Pei-Pei. Un  personaj despre care spune că se aseamănă oarecum cu el, în perioada liceului.

Feihong are 20 de ani și deja face senzație în showbiz

“Încercam să fiu, în limbaj de cartier, “baștanul” liceului, dar nu-mi ieșea. Era o porcărie. M-am înțeles foarte bine cu foarte mulți colegi, avem o relație foarte bună. Eram cunoscut ca băiatul care pune muzică în clasă, pentru că îmi place foarte mult să ascult muzică. Chiar mi-a plăcut mult la liceu”,

ne-a povestit Fei.

“Îmi place literatura foarte mult”

Chiar dacă s-a născut în China și o parte din copilărie și-a petrecut-o în diverse alte țări, Fei se simte român și vrea ca aici să facă carieră, nu în altă parte.

“Sunt piteștean și am făcut liceul la «Zinga Golescu», profilul filologie bilingv engleză. Îmi place literatura foarte mult, de aceea am dat la filologie. N-am vrut să scap de matematică, doar că mi-a plăcut foarte mult să citesc. În viitor, aș vrea să am o legătură cu multimedia, adică să fac actorie-muzică, sau să încep să scriu cărți. Sau scenarii, de ce nu? Vreau să fiu scriitor full-time!”, ne-a mărturisit tânărul.

Fei a ajuns în România în urmă cu 8 ani, după ce mama lui s-a căsătorit cu un inginer automatician român pe care l-a cunoscut în Cipru, unde ea lucra ca barmaniță. Recunoaște că s-a acomodat mai greu și că i-a luat ceva timp până s-a obișnuit cu limba și cultura, dar că nu regretă nici o clipă c-a venit aici, din contră, consideră mutarea foarte inspirată.

VIDEO: George Capoianu/ FOTO: Dumitru Angelescu

Close
Închide
  Close