MENIU CAUTĂ
13 Mai. 2018 10:55

Cine e Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018 – VIDEO

Distribuie

Netta Barzilai a reuşit să ducă trofeul Eurovision 2018 în Israel, după ce a câştigat concursul muzical cu piesa Toy. Cântăreaţa în vârstă de 25 de ani a fost considerată principala favorită, după ce melodia ei s-a bucurat de succes în mai multe ţări.

Netta Barzilai, în vârstă de 25 de ani, a câştigat marea finală Eurovision 2018, cu o melodie inedită, care are chiar şi sunete de găină. Cântăreaţa a surprins şi prin stilul ei, însă acum consideră că acest stil i-a adus succes. Netta s-a născut în Israel, însă şi-a petrecut o parte din copilărie în Nigeria.

Părinţii ei au revenit apoi în Israel, unde tânăra a reuşit să se impună pe plan muzical. Înainte să decidă să urmeze o carieră în muzică, Netta Barzilai a avut mai multe locuri de muncă.

A fost chelneriţă, bonă şi chiar educatoare la o grădiniţă. Ea a declarat, în repetate rânduri, că adoră copiii şi că unul dintre visele sale a fost să fie educatoare. De altfel, ea încă este activă în mai multe organizaţii pentru tineret din Israel, afirmând de mai multe ori că, în opinia ei, „copiii reprezintă viitorul”.

Cariera ei muzicală a luat având după ce a mers la show-ul de talente The Next Star din Israel, unde câştigătorul este şi cel care reprezintă ţara la Eurovision. Astfel, Netta Barzilai a fost cât pe ce să nu mai ajungă pe scena de la Lisabona, fiind la un pas să fie eliminată în ultimele ediţii ale emisiunii. Juriul au salvat-o însă.

Netta, după câştigarea trofeului: „A trebuit să fiu doar eu însămi”

La conferinţa de presă ce a urmat marii finale, Natta Barzilai a declarat că aspiraţia sa este să fie ea însăşi, dincolo de orice standarde. „Nu a trebuit niciodată să transmit un mesaj anume. A trebuit doar să fiu eu însămi. Mă respect indiferent de ce măsuri am, de cum îmi stă părul, de cum e vocea mea. Nu mă înscriu în standarde, trebuie pur şi simplu să fiu eu, să mă ascult pe mine, cum vreau să creez muzică”, a spus ea, potrivit Agerpres.

De asemenea, artista israeliană a spus că a purtat, în timpul show-ului, un inel care i-a dat încredere şi care a aparţinut bunicii sale care a murit şi care i-a fost oferit de bunicul său, înainte de plecarea la Eurovision 2018.

„Ar fi trebuit să îl primesc la nunta mea”, a afirmat ea. Publicul şi juriul care au votat-o în finala Eurovision de la Lisabona „au ales ceva diferit, ceva evoluat, ceva din 2018”, a apreciat ea.

„Sunt mândră şi onorată să fac asta şi sunt mândră şi onorată să aduc acest eveniment magic în Israel”, a mai mărturisit artista, după ce a reușit să câștige Eurovision 2018.


Citește și: Clasament final Eurovision 2018. Pe ce loc s-a clasat Republica Moldova


Citește mai multe despre Israel și Netta Barzilai pe Libertatea.

Comentarii