MENIU CAUTĂ
13 Mai. 2018 01:58

VIDEO/ Netta Barzilai (Israel) a câştigat Eurovision 2018

Distribuie

Netta Barzilai (Israel) a câştigat Eurovision 2018, graţie voturilor publicului, care au ajutat-o pe artistă să ocupe prima poziţie. Voturile juriului de speicalitate din fiecare ţară l-au dat câştigător pe reprezentantul Austriei, Cesar Sampson.

Netta Barzilai (Israel) a câştigat Eurovision 2018, cu 529 de puncte. Solista a fost de la început una din favoritele la câştigarea trofeului, însă cu câteva zile înainte de finala Eurovision 2018, ea a fost devansată de reprezentata Ciprului, Eleni Foureira. După ce a aflat că este câştigătoarea Eurovision 2018, Netta a urcat pe scenă şi a mulţumit celor care au votat-o pentru că „au ales diferit”.

„Sunt atât de fericită. Vă mulțumesc că ați ales diferit, că acceptați diferențele dintre noi, sărbătorim diversitatea. Îmi iubesc țara”, a spus câștigătoarea trofeului.

Podiumul a fost completat de Cipru și Austria, în timp ce Republica Moldova s-a clasat pe locul 10.

În finala Eurovision 2018, au fost anunţate întâi voturile juriului de specialitate din fiecare ţară, care l-au dat câştigător pe Cesar Sampson. Situaţia s-a schimbat dramatic, însă, în urma voturilor publicului, iar cea care a câştigat concursul muzical este Netta Barzilai, reprezentanta Israelului.

Netta Barzilai (Israel) a câştigat Eurovision 2018. Prestaţia din finală

Piesa „Toy” a cucerit publicul din Europa, însă nu şi pe Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision 2017, care a criticat melodia, înainte finalei de sâmbătă. „YouTube-ul a considerat că mi-ar plăcea piesa Israelului (”Toy”, interpretată de Netta). I-am dat play şi a început o piesă oribilă. Din fericire, anul acesta nu trebuie să ascult nimic, a spus Salvador Sobral.

Show-ul finalei a adus pe scena de la Lisabona reprezentanţi ai 26 de ţări – 20 calificaţi în urma celor două semifinale, cinci din ţările fondatoare Eurovision şi o reprezentantă a ţării gazdă, Portugalia.

Finala Eurovision 2018 a fost marcată de un incident. Un bărbat a dat buzna pe scenă, în timp ce reprezentanta Marii Britanii cânta și i-a smuls acesteia microfonul din mână. După acest incident, artista a primit opțiunea de a cânta din nou, însă a refuzat acest lucru. Cantareata britanică SuRie și echipa ei  au decis să nu facă acest lucru pentru că sunt extrem de mândri de performanța și au decis că nu există absolut niciun motiv pentru a cânta din nou piesa.

Citește mai multe despre EuroVision și Netta Barzilai pe Libertatea.

Comentarii