Mergi direct la conținut »
VIDEO/Codin Maticiuc, băiatul rău, se face bun: „Nu îmi place ideea de căsătorie, dar îmi doresc foarte mult un copil”
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO/Codin Maticiuc, băiatul rău, se face bun: „Nu îmi place ideea de căsătorie, dar îmi doresc foarte mult un copil”

VIDEO/Codin Maticiuc, băiatul rău, se face bun: „Nu îmi place ideea de căsătorie, dar îmi doresc foarte mult un copil”

Codin Maticiuc, multă vreme cunoscut drept ”crai de Dorobanți”, s-a făcut băiat mare, s-a apucat de actorie, are deja roluri în peste 10 filme, cu apariții modeste ca întindere, dar deloc neglijabile în rest. Cea mai recentă „ispravă” este în filmul „Ghinionistul”, regizat de Iura Luncașu, unde joacă rolul unui băiat de la țară, care pleacă din mijlocul unei nunți pentru a căra un mort cu mașina împodobită cu baloane și panglici.

Maticiuc a răspuns întrebărilor reporterilor Libertatea, într-un video interviu exclusiv, în care a povesti despre dragostea de film și cea pentru viitoarea sa familie. „Rolul din „Ghinionistul” a fost foarte interesant, pentru că l-am construit pe contre-emploi (opus felului de a fi al actorului în viața de zi cu zi n.r.), adică am fost un băiat de la țară, plecat din mijlocul unei nunți să care un mort pe niște coclauri. Am fost vopsit cu cremă de ghete neagră pe cap, am avut o mustață, eram cu totul schimbat și ca look și ca atitudine. Visul oricărui actor e să joace roluri cât mai diferite, mi-a plăcut treaba asta”, a precizat actorul.

Chiar dacă lumea și-l mai amintește încă drept tânărul afacerist, crai de Dorobanți și mare cuceritor de vedete autohtone, Codin Maticiuc mărturisește că de multă vreme iubește… filmul. Și așa am aflat și povestea apropierii sale de marele ecran și de platourile de filmare. „Am fost cinefil de când mă știu și am fost mega-pasionat de filme în general. Și la filmele românești mă uitam înainte să mă apuc să fac așa ceva. Cred că a pornit de la părinți, ai mei sunt pasionați. Tata e mega-cinefil și întotdeauna am fost pasionat de acest produs final care este filmul. Apoi am încercat să îmi găsesc un loc. De la asta la actorie a fost un pas. Am făcut niște cursuri… Nu sunt de formare actor, pentru că nu am făcut UNATC-ul, dar până la urmă e greu să spui cine e actor și cine nu e”, adaugă Codin, care mărturisește că nu a numărat niciodată în câte filme a jucat, însă știe cam cât a câștigat până acum din rolurile pe care le-a interpretat. Adică puțin, ca în mai toate proiectele independente.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Am fost plătit aproape la toate proiectele, în afară de vreo două-trei filme independente la care n-a fost nimeni plătit. Dacă raportăm la munca depusă și la cât am luat cel mai mult, e în „Las Fierbinți”, unde am făcut figurație. Am luat 500 de lei pe zece minute de filmare. În cazul filmelor de pe marele ecran, cel mai mult am luat 1.500 de lei, adică 500 de lei pe ziua de filmare, timp de trei zile. Eu nu negociez. Le și spun de la început că acolo vin de plăcere și vin să muncesc. Unii spun că trebuie să fiu plătit, „acesta este fee-ul pe care îl oferim, nenegociabil”. Sunt convins că sunt actori care sunt mai bine plătiți ca mine, dar mie nu mi se pare că acolo e jocul la mine, să obțin de la 500 de lei la 800, sau 750 de lei”, adaugă Maticiuc.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

El și-a început drumul în lumea filmului mai întâi ca producător, dup-aia a încercat și emoția platoului de filmare. Însă nici aici nu a făcut o mare afacere, dimpotrivă, a ieșit mereu în pierdere financiară, după cum declară: „Ca toți producătorii independenți, am pierdut. Nu se pot face bani din film. Nu se pot face bani din nici un film independent românesc. Nu poți să bagi suma X și să obții X+1. Poate dacă suma X este compusă din A, B și C, A și B fiind niște fonduri nereturnabile sau niște sponsorizări și abia C este o porțiune foarte mică și tu ți-ai recuperat acel C”.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Chiar dacă joacă în „Ghinionistul”, Maticiuc nu crede în superstiții, considerându-se un tip norocos. „Mă uit în jur și văd câte am reușit să realizez, atât pe plan profesional cât și personal. Chiar am senzația că mi s-au întâmplat lucruri în viață pe care nu le merit! Mi se pare că nimic nu mă califică pentru viața pe care o am, nici inteligența, nici fizicul, absolut nimic nu mă califică pentru ceea ce sunt. Dacă și eu sunt ghinionist, atunci înseamnă că toată lumea e ceva îngrozitor. Eu sunt un norocos, sincer. Norocul, cumva, merge cu mine”, mai adaugă actorul. Iar dacă pe plan profesional stă bine, pe plan personal se pare că mai are un pic de așteptat.

Nu se știe dacă noua sa cucerire, Flavia Mihășan, „vecina” de la Neața cu Răzvan și Dani va fi cea care îl va potoli pe crai, însă un lucru este cert: Codin vrea cu orice preț copii, chiar dacă nu se va însura! „Nu îmi place ideea însurătorii. N-aș vrea să elimin chestia asta, dar nu îmi place ideea de căsătorie, însă îmi doresc foarte mult un copil. Foarte mult. Mi-am dorit de la 23 de ani, iar acum, direct proporțional cu înaintarea în vârstă îmi doresc și mai mult. Dacă mama copiilor mei, devenită deja mamă, ar vrea să se și căsătorească, aș lua-o de nevastă, aș face orice!”, concluzionează Codin Maticiuc pentru Libertatea.


VIDEO/Mirela Vaida, recital de folclor în public, după mulți ani! A plecat de la emisiune ca să cânte “Mărioară de la Gorj”!

Close
Închide
  Close