Anul aceasta, seara de Halloween se sărbătorește mâine, 31 octombrie, în cea mai lungă zi din an, fapt datorat trecerii la ora de iarnă. Vedetele din România s-au pregătit din timp, s-au costumat deja de Halloween și s-au mândrit cu transformările lor pe rețelele de socializare.
Dorian Popa, Alexia Eram, Andra, Roxana Nemeș, Iulia Albu, Theo Rose sunt doar câteva dintre celebritățile de la noi care au îmbrăcat deja costumul de Halloween. Nu s-au remarcat doar prin ținute speciale, ci și prin machiaje de-a dreptul înfricoșătoare. Au mers la make-up artiști profesioniști, care le-au desenat fețele cu produse speciale care imită sângele.
Primul a fost cântărețul Dorian Popa. Acesta a îmbrăcat o salopetă roșie, însă machiajul a fost cel care a atras atenția. Pare că a fost împușcat chiar în frunte.
Și Loredana Groza s-a mândrit pe rețelele de socializare cu transformările ei de Halloween de-a lungul anilor. A îmbrăcat mai multe costume, unele destul de mulate.
De Halloween 2021, Alexia Eram a purtat o ținută neagră, iar fața a avut-o pictată într-un mod special. Acum, Andra s-a costumat în Morticia din serialul „Familia Addams”. Priviți în galeria foto transformările vedetelor.
Halloween – curiozități, tradiții și obiceiuri de Halloween
Sărbătoarea de Halloween este atribuită americanilor, chiar dacă originile ei sunt europene. Denumirea sărbătorii este prescurtarea de la “All-hallow-evening”, mai exact, ziua tuturor sfinților. În ciuda faptului că este o sărbătoare păgână, sărbătoarea a fost acceptată de biserica catolică și protestantă, pe motiv că, în aceste culte, ziua tuturor sfinților se sărbătorește pe 1 noiembrie. Pentru prima dată, cuvântul Halloween, a fost folosit în secolul al XVI-lea, în Scoția. Sărbătoarea este celebrată în mai multe țări, printre care: Irlanda, Statele Unite, Puerto Rico, Canada, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă.
Tradiția spune că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele, atât cele rele, cât și cele bune, traversează granița din lumea noastră și cea de dincolo. În ciuda celor spuse, sărbătoarea nu are deloc o semnificație satanică. S-a discutat faptul că originile sărbătorii se regăsesc într-un festival celt, cunoscut și sub denumirea de „Samhain”, festival care era organizat pe 31 octombrie. Scopul festivalului era de a strânge recolte, iar manifestările erau asemănătoare cu cele de acum: costume de Halloween, decorațiuni pentru casă, transformarea dovlecilor în felinare, dar și machiaje și celebrul „trick-or-treat”.
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.