Mergi direct la conținut »
Călătorie în timp: Cum sărbătoreşti Revelionul de două ori în aceeaşi noapte, în două ţări diferite
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Călătorie în timp: Cum sărbătoreşti Revelionul de două ori în aceeaşi noapte, în două ţări diferite

Călătorie în timp: Cum sărbătoreşti Revelionul de două ori în aceeaşi noapte, în două ţări diferite

Focuri de artificii, petreceri fastuase, concerte, mese festive, parcă toate pălesc în comparaţie cu posibilitatea de a te "întoarce" în timp şi a sărbători Revelionul de două ori în aceeaşi noapte, în două ţări diferite.

De Radu Țuțulan,

 

Noua Zeelandă şi Insulele Cook

Noua Zeelandă este una dintre primele țări care intră în noul an, iar Insulele Cook, aflate la aproximativ 3.000 de kilometri distanţă, se numără printre ultimele unde e celebrat Revelionul. Zborul între cele două puncte durează puţin peste 4 ore, dar diferenţa de fus orar este de aproape o zi.

Astfel, puteţi fi printre primii pământeni care întâmpină noul an, în Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă. Iar după focurile de artificii de la miezul nopţii şi de câteva ore de party, dimineaţa, la ora 08:55 vă puteţi îmbarca în avionul care vă va duce direct spre Rarotonga, Insulele Cook. Iar aici veţi ateriza la ora 13:45, pe data de 31 Decembrie, şi veţi fi printre ultimii oameni care trec în noul an.

O astfel de fiţă costă, însă, destul de mult. Drumul din România până în Noua Zeelandă, dus-întors, costă aproximativ 2.500 – 3.000 de euro şi durează între 24 şi 30 de ore, cu cel puţin o escală. Iar pentru a ajunge pe 31 decembrie în Aukland, trebuie să plecaţi din Bucureşti cu două zile mai devreme, adică pe 29 decembrie. Ulterior, din Noua Zeelendă până pe Insula Rarotonga din Insulele Cook, costul unui bilet de avion dus-întors e de aproape 880 de euro. Aşadar, preţul unei „călătorii în timp” se apropie de 4.000 de euro, fără a lua în calcul cazarea şi masa.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Totuşi, nu e obligatoriu să zburăm până la capătul lumii pentru a ne „întoarce” în timp în noaptea de Revelion.

Suedia şi Finlanda

Suedia şi Finlanda au pe teritoriul lor câte o jumătate a aceluiaşi oraş din Laponia. Numit Karesuando pe partea suedeză și Karesuvanto pe cea finlandeză, acest avanpost înghețat este un loc special, unde Anul Nou poate fi întâmpinat de două ori în aceeaşi noapte. Finlanda este cu o oră înaintea Suediei, ceea ce înseamnă că putem celebra Revelionul 2019 pe malul de est al râului Muonio, apoi, după o scurtă plimbare pe pod, trecem în Suedia pentru a prinde ultimele zeci de minute ale anului 2018, şi a sărbători încă o dată trecera în noul an, la miezul nopţii.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Zborul către Karesuando, în Suedia, costă aproximativ 550 de euro, dus-întors, şi durează între 18 şi 24 de ore, cu o escală în Helsinki care poate dura până la 20 de ore.

Spania şi Portugalia

Frontiera dintre doi frați iberici este o altă linie unde timpul curge diferit şi permite călătorilor să celebreze de două ori Revelionul în aceeaşi noapte. Este vorba de regiunea spaniolă Extremadura, care se învecinează cu regiunea portugheză Alentejo. Micuţa localitate Badajoz este o nestemată istorică ascunsă în vestul Spaniei, la aproximativ 200 de kilometri de Sevilla. Aici puteţi celebra noul an, iar după focurile de artificii şi petrecerea din Piaţa Spaniei din Bandajoz (Badajozs Plaza Espana), puteţi lua un taxi şi parcurge cei 20 de kilometri până în Piaţa Republicii din cochetul orăşel portughez Elvas, aflat cu o oră în urma ibericilor. Astfel, numărătoarea de la miezul nopţii e luată de la capăt, iar Noul An întâmpinat încă o dată.

Un astfel de capriciu costă peste 470 de euro, bilet de avion dus-întors din Bucureşti până în Sevilla, cu escală de o oră şi jumătate în Barcelona, la care se adaugă 12.5 euro biletul de autobuz până în Bandajoz. Iar în noaptea Anului Nou, taxiul până în Elvas va costa probabil încă 30-50 de euro. Deci, un total de aproximativ 600 de euro, la care se vor mai adăuga, bineînţeles, cazarea şi mâncarea.

Close
Închide
  Close