Articol de Dana Aramă, Miercuri, 05 decembrie 2018, 12:45

 

Dana Rogoz a făcut confesiuni pe blogul ei, acolo unde a publicat un text în care vorbește despre ritmul de viață pe care l-a avut și îl are.

„Am câștigat primii bani dintr-o reclamă la Colgate la 8 ani. La 9 ani deja semnăm contractul cu PRO-ul și aveam un salariu constant, lunar, care mă responsabiliza. Îmi plăcea să mă laud că „nu am concediu vara asta” când colegii mei de școală erau în vacanță la bunici. Făceam ceva care îmi plăcea, care îmi dădea nenumărate satisfacții, care mă făcea să mă simt utilă. Pe când statul în fața blocului cu copiii din vecini mi se părea de multe ori pierdere de vreme.

Aveam filmare de noapte, dar dimineața la 7 jumate eram la școală, pentru că nu puteam să fiu o elevă slabă la învățătura. Să rămân acasă să dorm, ar fi însemnat să pierd lecția la școală, ar fi însemnat să ratez ocazia de a da o lucrare și de a fi în rând cu colegii mei. Pentru că trebuia să performez atât pe platoul de filmare, cât și la școală. Chiar dacă mă întorceam la ora 1 noaptea ori mai târziu de la filmările din copilărie sau adolescentă, efectiv nu îmi permiteam să dorm mai mult dimineață, căci asta ar fi însemnat să merg la ore cu tema nefăcută ori cu lecția neînvățata. Somnul ar fi fost o pierdere de vreme.

În liceu, prietenii mei descoperiseră pasiunea pentru muzica rock ori punk. O ascultau în timpul în care eu filmam, probabil. Nu știu cum, dar tot pierdere de timp mi se părea să stai să asculți muzică. Să stai. O puteam asculta și eu în timpul pauzelor de filmare sau în mașina care mă ducea la Buftea. Dar nu mă puteam imagina stând în camera mea și bucurându-mă de descoperirea unei trupe noi.

Nu îi înțelegeam pe frații mei, care se jucau pe calculator. Mi se părea pierderea de vreme supremă, deși unul dintre ei e game designer acum.

Nu mi se păreau amuzante petrecerile de majorat în care toată lumea se îmbăta în jurul meu. Nu îmi plăceau nici ieșirile în club cu cei de vârsta mea. Mă uităm la ei de multe ori disprețuitor: „Ce faci cu viață ta? Ce e comportamentul asta infantil?”. Pierdere de energie, pierdere de vreme.

De când sunt mamă, vreau să fiu cea mai bună mamă pentru Vlad, căci timpul petrecut cu el el e extrem de important. De când s-a născut, mi se pare că evoluează în fiecare zi și că eu trebuie să fiu acolo să îl ajut. Dar în același timp, vreau să fiu și o actriță bună, să joc în multe proiecte, în toate teatrele, să fac și film, să caut texte noaptea, căci acum e momentul în care mai pot să mă agit pentru asta. Și, totuși, trebuie să fiu și o bloggeriță activă, să scriu constant, și să nu uit să fac pozele pe care mi le-am propus pe ziua de azi și pe ziua de mâine, dar și filmările pentru vlog. Căci e bine că am de lucru, că primesc oferte de colaborări, că pot să câștig bani pentru mine, dar și pentru copil, care merge la o grădiniță scumpă, dar și în vacanțe exotice cu noi. Așa că nu îmi permit să pierd vremea acum, trebuie să trag tare. Cât încă mai pot, cât încă lumea mai are nevoie de mine.

Cel mai greu în viața asta mi se pare să îți găsești ritmul în care să o trăiești. Oare când e cazul să tragi tare? Acum, cât ești încă tânăr? Că și cum ai putea amâna pentru bătrânețe plăcerile și „pierderile de vreme” ale tinereții.

Cred că există un timp pentru fiecare lucru, pentru a te muta la casă ta, pentru carieră, pentru a deveni părinte, chiar și un timp pentru a pierde vremea. Tare mult aș vrea să știu care e ritmul în care trebuie să îmi trăiesc viața și când e timpul pentru toate”, a afirmat vedeta.

Dana Rogoz este căsătorită cu regizorul Radu Dragomir. Cei doi și-au unit destinele în anul 2012, din mariajul lor rezultând un băiețel, Vlad. Soțul Danei Rogoz, Radu Dragomir, a mai fost căsătorit o dată și are și un copil, Barbu, din mariajul cu actrița Ozana Oancea, cea pe care a părăsit-o pentru a-și trăi povestea de dragoste cu cea cunoscută publicului larg drept Abramburica.

Citește și: 14 ani de la moartea lui Teo Peter. Adrian Ordean are amintiri groaznice: chemat să ia ce-a rămas, într-o pungă!