„Două autopsii au fost făcute după moartea lui Avicii, una vineri, iar a doua sâmbătă. Putem confirma că nu există nicio pistă criminală”, a declarat o sursă din cadrul Poliției din Oman, care a dorit să își păstreze anonimatul, pentru AFP.

„Avem toate informațiile și detaliile legate de deces”, a mai precizat sursa, care a adăugat că nu va fi făcută nicio declarație publică în acest caz.

Avicii a murit pe 20 aprilie, în Oman. Cauza decesului suedezului de numai 28 de ani rămâne un mister, însă artistul, pe numele lui real Tim Bergling, avea probleme de sănătate de mai mulţi ani.

Avicii a anunţat în anul 2016 că nu va mai cântă în turnee, dar că va continua să facă muzică în studio. DJ-ul suedez luase această decizie din cauza problemelor de sănătate pe care le avea. Avicii avea pancreatită acută, o boală pe care a căpătat-o din cauza consumului excesiv de alcool.

Pancreatita reprezintă inflamaţia pancreasului. Inflamaţia pancreasului poate fi produsă de calculi biliari, alcool, diferite medicamente, anumite infecţii virale şi enzime digestive. Pancreatita se dezvoltă rapid şi dispare în scurt timp (pancreatita acută), însă în unele cazuri inflamaţia este persistentă şi produce distrugerea treptată a funcţiei pancreatice (pancreatita cronică).

În anul 2014, DJ-ului i-au fost scoase apendicele și vezica biliară.


FOTO/ Ultima fotografie publicată de Avicii. Ce mesaj a transmis DJ-ul suedez