MENIU CAUTĂ

VIDEO EXCLUSIV/ ”Cerșește” pe stradă cu un Stradivarius de 7 milioane euro! Incredibil, Edvin Marton a cucerit trecătorii fără ca lumea să-l știe

Distribuie

Edvin Marton "cerșeste" cu un Stradivarius! Socotit unul dintre cei mai originali violoniști ai lumii, genialul Edvin Marton a cântat pentru trecători, în centrul Brașovului, întruchipând un artist al străzii.

Cum puțini știu că instrumentistul este una din marile vedere în recital la ediția din acest an  Cerbului de Aur, aproape nimeni nu și-a închipuit că artistul „cerșetor” este însuși Marton și cântă la un instrument evaluat la…7 milioane de euro.

Este vorba de o vioară realizată de celebrul lutier Antonio Stradivari în 1699. Un instrument foarte valoros, motiv pentru care artistul este însoțit, în orice țară se află, sub pază specială. Artistul maghiar de origine ucraineană a scos vioara în stradă, într-o cutie de protecție specială, metalică și a fost însoțit de doi bodyguarzi care s-au amestecat discret între spectatorii reprezentației ad-hoc ce a avut loc în centrul Brașovului. În cele din urmă Marton și-a dat jos costumația sub care și-a ascuns identitatea.

Mâine, Edvin Marton, virtuozul violonist ce a făcut istorie alături de marele patinator Evgheni Plushenko, va urca pe scena festivalulului, în program fiind și solista cipriotă Elena Foureira, de asemenea actrița și cântăreața americană Nicole Scherzinger.

Prețioasa vioară de care se folosește în concerte i-a fost donată de Banca Elveției pe toată durata activității sale concertistice. Artistul (FOTO, alături de muzicianul și redactorul muzical Bogdan Pavlică) nu este prima oară când artistul, care susține că este la fel de rapid ca piloții de Formula 1 pe circuite vine în România, iar toate spectacolele sale s-au desfășurat sold out.

FOTO/VIDEO: Dumitru Angelescu

CITESTE SI:Dosar „Tigrul de platan”. „Insecta şi-a dezvoltat abilitatea de a suge sânge uman” dezvăluie medicii din Franţa   

Citește mai multe despre edvin marton, spectacole și stradivarius pe Libertatea.

Comentarii