Potrivit Euronews, din cele 41 de țări participante anul acesta la Eurovision, favorită să câștige cooncursul muzical este Olanda, reprezentată de Duncan Laurence (25%). Olanda a câștigat ultima oară Eurovision în anul 1975.

A doua favorită, potrivit caselor de pariuri, este Rusia, reprezentă de Serghei Lazarev (12%).

România, reprezentată de Ester Peony, se află printre țările codașe, cu sub 1% șanse de a câștiga Eurovision. Despre piesa României, „On a Sunday”, Euronews scrie că „Peony spune cu clasă o poveste de dragoste tristă, iar publicul Eurovision ar putea să îi dea mai multe șanse decât casele de pariuri”.

Zilele trecute, Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, a urcat pe scenă pentru cea de-a doua repetiție a concursului care se desfășoară la Tel Aviv, Israel. Ester a apărut la cea de-a doua repetiție de la Eurovision 2019 exact așa cum va fi pe scenă în seara concursului, cu ținuta completă și purtând la mănă machiajul care simbolizează mesajul piesei „On a Sunday”.

Ester Peony va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Ester Peony reprezintă România la ESC 2019, cu piesa „On a Sunday”.

Prima semifinală Eurovision 2019 are loc în data de 14 mai, în timp ce finala concursului va avea loc în data de 18 mai.