MENIU CAUTĂ
16 Noi. 2011 18:18

Exclusiv | Jean de la Craiova se gândeşte la circumcizie

Distribuie

Jean este cât se poate de mândru de originea sa, mai ales că şi-a iubit foarte mult bunica. Deşi evreică, aceasta nu a dorit niciodată să se mute în Israel. Ea s-a născut, a trăit şi a murit în România. Bunica mea a ţinut relaţia strânsă cu sinagoga şi cu comunitatea evreiască', a povestit Jean, pentru Libertatea. Acum, mama lui face acelaşi lucru. Jean îşi aminteşte că înainte de Revoluţie familia sa primea din Israel, prin intermediul organizaţiilor evreieşti, pachete cu alimente şi cu haine, drept suport din partea neamurilor din Ţara Sfântă şi spune că avantajele din Epoca de aur' sunt tot meritul bunicii.
Mi-am cunoscut personal toată familia din partea bunicii şi a mamei – verişoare, unchi… – acum ceva ani, într-un turneu în Israel. Ba am fost şi la sinagogă. N-am înţeles mare lucru, dar a fost o slujbă unde s-a cântat frumos', povesteşte Jean.
Artistul recunoaşte că nu este un evreu tradiţionalist, mai ales când vine vorba de vechiul obicei legat de tăierea împrejur… Nu sunt circumcis, însă am auzit că-i o operaţie benefică organismului. M-am gândit de multe ori la asta, dar nu pot vorbi acum de aşa ceva, suntem în postul creştin al Crăciunului! Să treacă sărbătorile!', a adăugat Jean de la Craiova, uşor jenat, fără să precizeze dacă e dispus să facă operaţia sau nu.

Comentarii