Top 15 filme cu dinozauri și efecte speciale cinematografice

Când spui filme cu dinozauri, te-ai putea gândi la scene înfricoșătoare care duc mai mult către filmele de groază. Dar, acțiunea filmelor și povestea din spatele scenariului te poate impresiona. Am făcut o selecție a celor mai frumoase filme cu dinozauri pe care merită să le vezi împreună cu cei dragi!

Jurassic Park – unul dintre cele mai urmărite filme cu dinozauri

De departe, unul dintre cele mai reușite și urmărite filme cu dinozauri. Povestea este desfășurată într-un parc natural, par personajele principale sunt dinozaurii adevărați ce au fost realizați prin clonare, după ce au fost prelevate mostre viabile din ADN-ul unor țânțari prinși în chihlimbar. Animalele scapă din captivitate în urma unei pene de curent, iar de aici începe o adevărată cursă de supraviețuire pentru toți cei implicați.

Jurassic Park – trailer

Jurassic World

Filmul lansat în 2015 urmărește evenimentele care s-au petrecut la 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park. Parcul de distracții cu dinozauri, reconstruit pe modelul fostului Jurassic Park, este complet funcțional. Pentru a atrage turiștii, oamenii de știință ai parcului creează un nou dinozaur, însă natura demonstrează din nou că nu poate fi controlată de oameni.

The Good Dinosaur – film de animație cu dinozauri

Într-o eră în care dinozaurii trăiesc laolaltă cu oamenii, un dinozaur din specia Apatosaurus, pe nume Arlo, dezvoltă o prietenie neașteptată cu un copil, iar cei doi pornesc împreună într-o călătorie epică. Animația realizată de Pixar prezintă o lume în care se presupune că asteroidul care a lovit Pământul a ocolit planeta.

Walking With Dinosaurs (2013)

Filmul realizat în 3D reprezintă o incursiune în lumea dinozaurilor, audiența având ocazia să vadă această lume ca și cum s-ar afla în mijlocul ei. Filmul produs de BBC Earth se bazează pe mini-seria BBC din 1999 cu același nume.

King Kong (2005)

O echipă de filmare ajunge în anul 1930 pe Skull Island, acolo vor să descoperă mai multe despre legenda gorilei Kong. Ajunși pe insulă, exploratorii descoperă nu numai că legenda există și trăiește, dar că trebuie să se confrunte cu King Kong și cu dușmanii săi, dinozaurii. 

Journey to the Center of the Earth

Un vulcanolog, Trevor Anderson, descoperă notițele fratelui său, dispărut într-o expediție, și decide să pornească într-o călătorie, folosindu-se de scrierile fratelui său. Acompaniat de soția sa și de nepotul lor, Trevor aunge în Islanda, unde cei trei cad într-o groapă ce îi duce direct în centrul Pământului. Acolo, vor descoperi multe creaturi, inclusiv un dinozaur.

Dinosaur – drumul plin de peripeții al dinozaurilor

Povestea filmului începe dezastruos, o ploaie de meteoriți din cer, resursele de apă sunt pe terminate, iar dinozaurii își părăsesc locurile pentru a găsi un refugiu pentru a se adăposti de urgia care s-a abătut asupra Pământului. Dinozaurii au de parcurs un drum plin cu peripeții și obstacole multe. Însă, în ciuda acestei acțiuni, filmul este o poveste animată extrem de apreciată.

Dinosaur – trailer

Godzilla – una dintre cele mai ciudate creaturi

În zona Canalului Panama își face apariția o creatură extrem de ciudată, în urma unor teste nucleare franceze din Pacificul de Sud. La fața locului este chemat un om de știință pentru a investiga animalul, mai exact o șopârlă iradiată care a fost creată, aparent, de exploziile atomice.

Godzila – trailer

Filme cu dinozauri – Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Al treilea film animat din seria Ice Age, care, de data asta, aduce o serie de aventuri palpitante. Acțiunea se desfășoară într-o lume care încă este dominată de reptilele gigantice ce erau cunoscute drept stăpânele pământului și anume dinozaurii. Povestea filmul se schimbă față de celelalte serii Ice Age, dar filmul este extrem de iubit și apreciat de public.

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs – trailer

The Land Before Time – animație cu dinozauri special creată pentru copii

Un film emoționant și extrem de frumos, care urmărește aventurile unui grup de pui de dinozauri într-o oază de deșert, în căutarea unei legendare văi. Este un film recomandat copiilor, dar indicat și vouă, adulților, deoarece scenele, cu siguranță, vă vor binedispune.

The Land Before Time – trailer

Îți recomandăm să vizionezi și:

The Land that Time Forgot – unul dintre cele mai bune povești cu dinozauri

Filmul este o adaptare a romanului scris de Edgar Rice Burrows, care spune povestea unui submarin din vremea primul război mondial. Submarinul ajunge pe insula Caprona, iar acolo toți cei de la bord vor descoperi o lume în care dinozaurii și neandertalienii trăiesc cu toții.

The Land that Time Forgot – trailer

Sea Monsters: A Prehistoric Adventure

Este un film documentar extrem de interesant, realizat de National Geographic, care prezintă viața pe Pământ de acum 80 de milioane de ani. Povestea filmului o prezintă pe Dolly, femela dinozaur, iar acțiunea se petrece în perioada Cretacicului superior.

Sea Monsters: A Prehistoric Adventure – trailer

Last day of the Dinosaurs

Tot un film documentar care ne spune și ne învață cum arată modul în care un asteroid a fost cauza dispariției dinozaurilor, acum aproape 65 de milioane de ani. Filmul descrie perfect acțiunile care se întâmplau atunci, incendii, cutremure, tsunami, dar și cum s-au desfășurat ultimele zile, ore, minute de viață.

Last day of the Dinosaurs – trailer

Dinosaurs: Giants of Patagonia

Un film care te introduce în lumea dinozaurilor și de unde afli cum au populat Pământul în urmă cu milioane de ani, dar și cum a evoluat viața dinozaurilor. Din film nu lipsesc momentele de acțiune și nici personaje celebre precum erbivorul Argentinosaurus și prădătorul Giganotosaurus.

Dinosaurs: Giants of Patagonia – trailer

When Dinosaurs Roamed America

Un film ce a fost difuzat pe Discovery Channel și care, în total, este alcătuit din 5 episoade, fiecare episod prezentând câte o perioadă din era Mezozoică: Triasicul superior, Jurasicul mijlociu, Jurasicul superior, Cretacicul mijlociu și Cretacicul superior. Fiecare episod arată mai multe specii de dinozaur, modul în care trăiesc, dar și migrația turmelor până s-a ajuns la dispariția lor.

When Dinosaurs Roamed America – trailer

Vezi și care sunt cele mai bune filme fantastice!

Citeşte şi:

Filme cu spioni – top 20 cele mai bune filme cu agenți secreți și spionaj

Filme cu jafuri – Top 20 filme cu jafuri, acțiune și suspans

Filme cu mașini – Top 20 filme cu mașini de văzut în 2021

Benny Adegbuyi, declarație curajoasă despre Antonia: „Velea, să nu te superi pe mine!”
PARTENERI - GSP.RO
Benny Adegbuyi, declarație curajoasă despre Antonia: „Velea, să nu te superi pe mine!”
Ce a pățit un bărbat după ce a mâncat zilnic jeleuri de lemn dulce. Atenție, nu face ca el!
PARTENERI - PLAYTECH
Ce a pățit un bărbat după ce a mâncat zilnic jeleuri de lemn dulce. Atenție, nu face ca el!
Horoscop 17 ianuarie 2021. Capricornii au nevoie de o schimbare în gândire, ca să-și poată reevalua corect reacțiile
HOROSCOP
Horoscop 17 ianuarie 2021. Capricornii au nevoie de o schimbare în gândire, ca să-și poată reevalua corect reacțiile
Marijuana gratis pentru cei care se vaccinează. În ce țară va fi aplicat acest plan
Știrileprotv.ro
Marijuana gratis pentru cei care se vaccinează. În ce țară va fi aplicat acest plan
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Telekomsport
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)
PUBLICITATE
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)